O escrocherie devine din ce în ce mai populară şi mai periculoasă în ţările in Europa. Oamenii sunt apelați de escroci care vin cu „oferte” de nerefuzat pentru abonament la telefon, furându-le bani.
Atunci când oamenii își dau seama că au fost mințiți, este deja prea târziu.
Nu daţi datele personale!
Cele mai multe înșelăciuni au loc prin convorbiri telefonice, escrocii reușind să păcălească cu ușurință persoanele pentru a le furniza date personale importante. Ulterior, aceștia accesează conturile bancare și-i lasă fără bani, conform rtv.net.
Escrocii solicită datele de conectare ale contilui mobil online, inclusiv adresa și detaliile contului bancar. Ulterior, hoții plasează comenzi la companii autentice în numele victimelor, selectează un telefon diferit față de cel solicitat și îl expediază la adresa clientului.
La primire, infractorii asigură victimele că aceasta a fost o eroare și le instruiesc să „returneze” telefonul la o altă adresă, care nu este afiliată companiei de telefonie mobilă.
Aceste adrese sunt de obicei rezidențiale. După interceptarea telefoanelor „returnate”, suspecții încetează contactul, iar victimele se trezesc blocate fără telefon și răspunzătoare pentru întregul contract nou încheiat pe numele lor.
Te uiţi în telefonul partenerului, ca să-i testezi fidelitatea?
Altfel, dacă accesezi fără consimțământ mesajele de pe telefonul partenerului, te poți face vinovat de violarea secretului corespondenței, o infracțiune distinctă care poate avea repercursiuni grave dacă se acționează pe cale legală, conform rtv.net.
Accesarea aplicațiilor bancare fără autorizație constituie o faptă foarte gravă. Conform specialiștilor, acest act poate duce la sancțiuni penale severe.
Respectarea intimității nu este doar o obligație morală, ci și una prevăzută de legislația din România.
Eu primesc al doilea sms cu un colet și chipurile ptr care e nevoie sa accesez un link .Nu am făcut nici o comandă
Bun articol