AcasăSOCIALCiolacu, despre "elefantul din cameră" la redeschiderea şcolilor: testarea elevilor pentru droguri....

Ciolacu, despre „elefantul din cameră” la redeschiderea şcolilor: testarea elevilor pentru droguri. Ce părere are

Marcel Ciolacu a spus luni, la deschiderea noului an şcolar, că nu este de acord cu testarea în masă a elevilor pentru consumul de droguri, apreciind că este „o isterie naţională”.

Premierul a punctat că el nu crede în testări în masă.

Ce măsuri se vor lua în lupta anti-drog din şcoli?

O isterie națională în care să luăm copiii cu arcanul mi se pare o abordare deplasată. Se vor lua măsuri drastice. Nu cred în testări în masă. Este ceva care depășește…

Dar am zis că venim cu modificări legislative, astfel încât dacă un părinte dorește testarea copilului său, acest lucru să se facă pe cheltuiala statului.

Vor și modificări, cum sunt cu permisele – o perioadă în care nu mai ai voie dacă vei fi găsit, poate găsim și la tinerii între 16 și 18 ani, dacă vor fi depistați la anumite testări să nu aibă voie să-și ia permisul de la 18 ani, poate se gândesc de două ori mai bine când vor să experimenteze acest lucru.

Cu adevărat, statul e dator ca în perioada următoare să acționeze mult mai drastic și mult mai coordonat”, a anunţat, luni, premierul Marcel Ciolacu.

Tunurile pe dealerii de droguri

Ciolacu e de părere că trebuie acționat pentru prinderea dealerilor de droguri.

Dacă o conducere a unui liceu consideră că trebuie testat un anumit elev, se coordonează cu părinții și se face acest test, dar să devină, așa, o isterie națională în care să luăm copiii cu arcanul mi se pare o abordare deplasată.

Nu va fi cu efectele scontate”, adaugă premierul.

93 afisari

3 COMENTARII

  1. @ Ciolacu și alți câțiva zic că sunt unii care vând și la minori, cu așa instituții cu atribuții, de au propus testări și la școli, ?

  2. @ Ăștia încurajează să nu mai dați bani de buzunar la minori, să le puneți pachețele cu hrană, dulciuri, ?

  3. @ Probabil că nu manifestă intenții de a desfința afacerile cu droguri că ar rămâne fără ”job-uri” , ?

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Imagini spectaculoase, de Ziua Națională. Fenomenul surprins pe cer, la Alba Iulia – VIDEO

Fenomen optic spectaculos pe cerul României, chiar de Ziua Națională! Imaginile au fost surprinse la Alba Iulia.Un curcubeu a apărut pe cerul orașului Alba...

Șofer ucrainean, prins când încerca să intre în România pe la Giurgiu, conducând băut. Cât arăta etilotestul

Un șofer ucrainean a intrat în atenția polițiștilor giurgiuveni. S-a întâmplat la primele ore ale zilei de vineri, 1 decembrie.Un cetăţean ucrainean de 46...