AcasăSOCIALCine sunt românii care vor primi mai mulţi bani de la 1...

Cine sunt românii care vor primi mai mulţi bani de la 1 ianuarie 2024. Majorările intră direct pe card

AlocatiiBani mai mulţi pentru copii! Totul se întâmplă din prima zi a anului viitor

Există şi români fericiţi. Dacă, de la 1 ianuarie 2024, majoritatea va suferi din cauza scumpirilor şi a creşterilor de taxe, unii se vor bucura de câştiguri financiare.

De exemplu, există și bugetari norocoși care vor primi salarii mai mari.

Majorare de 1.100 lei pentru primarul Capitalei

Primarul Capitalei, care ar urma să primească o majorare de peste 1100 de lei, adică va avea un salariu care va crește de la 23.000 de lei la 24.150 de lei brut. Asta înseamnă o majorare de 1.150 de lei brut.

Pe de altă parte, salariile primarilor de sector se vor majora de la 20.700 de lei la 21.735 de lei brut, iar președinții de consilii județene vor primi tot 21.735 de lei.

Pensiile şi alocaţiile se indexează

În timp ce pensiile și alocațiile se vor majora încă din luna ianuarie, salariul minim va crește abia în luna iulie. Punctul de amendă crește de la 145 de lei la 165 de lei.

Crește și TVA de la 5% la 9% pentru locuințe, pentru produsele bio, pentru panourile solare și pentru pompele de căldură.

Să nu uităm că apare taxa pe lux pentru taxe și mașini scumpe, iar TVA se majorează de la 9% la 19% pentru berea fără alcool dar și pentru alimentele cu zahar adăugat. Asta înseamnă că foarte multe alimente se vor scumpi.

author avatar
Andrei Ștefan