AcasăSOCIALCine sunt românii care vor primi bani de la Guvern ca să-şi...

Cine sunt românii care vor primi bani de la Guvern ca să-şi achite facturile la curent, gaze, căldură, lemne

voucher vaccinCe trebuie să faci ca să primeşti 1.000 lei de la stat. Banii vin în luna august

Ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș, a spus încă o dată că autorităţile se gândesc la o schemă de ajutor pentru familiile cu venituri mici pentru a putea ieşi cu bine din iarnă.

Oamenii din categoriile vulnerabile vor primi bani ca să-şi achite facturile la curent, gaze, căldură, lemne. Sumele vor veni sub forma unor vouchere.

Bugetul: 1 miliard de euro

Familiile cu venituri mici vor fi ajutate de Guvern pentru a putea trece mai ușor peste iarna care bate la uşă. Sumele pe care Guvernul se pregătește să le acorde românilor cu o situație financiară proastă vor fi pentru facturi la energie electrică, gaze, căldură, sau pentru lemne de foc.

Voucherele pentru sărăcia energetică le vom primi, a fost o discuție foarte aplicată (la Bruxelles, n.red.) despre regulile mari ale acestei forme de sprijin pentru oameni. Bugetul a rămas de un miliard de euro, care va fi alocat pentru voucherele de sărăcie energetică.

Am discutat patru reguli de principiu, printre care cea referitoare la sărăcie energetică, deci pentru cei care nu își permit să își plătească facturile, dar trebuie să aibă și un consum energetic undeva de până în 150 kW/lună pe familie.

Sărăcia energetică este cea legată de consum, aici va avea cuvântul final coaliția, pentru că există o plajă între care poate varia limita minimă a acestui consum energetic, aproximativ 100-150 kW, până în 200 kWh, limita maximă”, a explicat Marcel Boloș la Antena 3.

Pragul sărăciei? 1.500 lei

Guvernul ar putea acorda fiecărei familii cu venituri reduse un ajutor în bani în valoare de 500 de lei, pe card, sumă din care vor putea fi plătite, la alegere, facturi la energie electrică, gaze, căldură, sau pentru lemne de foc

Venitul, până acum, la voucherele sociale pentru produsele alimentare, care este un mecanism validat de către Comisia Europeană, avem plaja de venit de 1500 de lei. Încercăm să facem simulările și pentru ceea ce înseamnă plaja de beneficiari pentru 2000 de lei pe membru de familie, ceea ce ar însemna că vom crește numărul de beneficiari ai acestui voucher important”, a mai zis Boloș.

author avatar
Andrei Ștefan
2.039 afisari

6 COMENTARII

  1. VOI RASGANDACII CESTEI NATII ,VA MAI SCREMETI MULT ?.
    CE CAUTATI VOI LA GUVERNARE CARE N-ATI FOST INSTARE SA GESTIONATI O AFACERE SI SA DATI SALARIU LA 5 SALARIATI ?.
    HAHALERE, NULITATI ,BULEVARDISI SI NEAMUL LUI GURA CASCA AJUNSI SA GUVERNEZE !,BALBAIELILE VASTRE !,HAOSUL ASTA CE L-ATI GENERAT NU-I GUVERNARE MAI NEROZILOR .
    POPULISME ,GRIJA PENTRU CEI CA VOI CARE AU TAIAT O VIATA FRUZA LA CAINI ,ASISTATII SOCIALI AIA 1,2 MILIOANE DE AIA AVETI GRIJA !,IAR DE MILIOANELE CARE AU TRUDIT ZECI DE ANI VA DOARE-NCUR !.
    CE PANARAME ,CE CIOFLINGARI SI PANARAME SE PRETIND GUVERNANTI !.

  2. Pentru aceiasi puturosi care nu au muncit niciodata, care refuza sa-si gaseasca un loc de munca, pentru aceiasi pomanagii care primesc tot soiul de ajutoare-scheme-subterfugii-pomeni periodic de la guvernati, pentru cei care nu au adus nici o contributie in nici un domeniu al societatii, pentru aceiasi care traiesc din alocatiile copiilor lor… Pentru ce sa mergi zilnic la job, eventual cu salariu minim, daca poti sa stai la bodega din colt ascultand o maneluta, sa tai frunze, sa te dai cu parerea, sa-ti plangi viata grea( ca nu-ti poti permite cirese-n noiembrie sau nu-ti poti intretine, din pensie, familia largita de nepoti, vezi reportajele tv, oh) cu acelasi venit ?

  3. Un video relevant despre cine primeste pomana de la guvern in timp ce noi mergem la munca si platim impozite si taxe:
    https://www.youtube.com/watch?v=OvwyqnaCXf4

    Vorba aluia: „Luni am zis ca marti ma duc miercuri la treaba, joi am vazut ca vineri nu m-am dus, sambata si duminica sunt liber, ce-i asa greu de priceput?”

  4. Probabil sunt si puturosi,lepre,etc!Dar a ti facut un exercitiu real de imaginatie?A unui,unei familii care traieste intr o comuna saraca,fara posibilitatea de a se angaja undeva si care locuieste la 50 km de un orasel mai mare unde ar avea posibilitatea sa gaseasca ceva de lucru???Ce face ala?Marea majoritate a celor care fac astfel de commuri lucreaza la stat sau a avut bafta sa locuiasca intr un oras unde oportunitatile de a castiga un ban sunt mari.Nu inteleg ce va strofocati asa de banii Europei care ne a distrus ca neam si tara?

  5. Ia sa vad daca are cineva curaj sa scrie numele adevarat(nu Anonim)si sa spuna unde locuieste si unde lucreaza?
    Atunci sa vezi surpriza

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger