AcasăSOCIALCine sunt românii care vor primi a 13-a pensie. Ce condiţii trebuie...

Cine sunt românii care vor primi a 13-a pensie. Ce condiţii trebuie să îndeplinească

pensionari

Autorităţile au pregătit şi în acest an, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, ajutoare sociale pentru românii nevoiaşi. Astfel, pensionarii cu venituri modeste vor primi a „13-a” pensie.

Mii de români aflaţi în această situaţie au dat buzna deja la sediul Direcției de Protecție Socială, în vederea depunerii de cereri pentru tichetele sociale de Crăciun.

10 tichete a câte 10 lei fiecare

Aproximativ 11.500 de pensionari, a căror sumă totală a pensiilor nu depășește 1.300 de lei, inclusiv (pensionari de drept și cei cu pensie de invaliditate), precum și asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități sunt beneficiarii acestei campanii.

Valoarea unui carnet cu tichete sociale este de 100 de lei, fiind compus din 10 tichete a câte 10 lei fiecare. Pentru a primi aceste tichete, pensionarii trebuie să se afle în baza de date a Casei Județene de Pensii.

Când intră pensia pe card

Milioanele de pensionari care au acceptat să primească banii direct pe card ar urma să încaseze pensiile pe decembrie în intervalul 12-13 decembrie.

Deja, de luni, 4 decembrie, se efectuează achitarea pensiilor către cei care au decis să primească pensiile cu ajutorul oficiilor poştale şi prin intermediul factorilor poştali.

Casa de Pensii a dat asigurări că milioanele de pensionari ar urma să încaseze banii la timp, plăţile nefiind condiţionate de zilele libere legale sau de eventuale alte acţiuni de protest ale angajaţilor.

author avatar
Andrei Ștefan