AcasăSOCIALCine sunt românii care vor primi a 13-a pensie. Ce condiţii trebuie...

Cine sunt românii care vor primi a 13-a pensie. Ce condiţii trebuie să îndeplinească

Autorităţile au pregătit şi în acest an, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, ajutoare sociale pentru românii nevoiaşi. Astfel, pensionarii cu venituri modeste vor primi a „13-a” pensie.

Mii de români aflaţi în această situaţie au dat buzna deja la sediul Direcției de Protecție Socială, în vederea depunerii de cereri pentru tichetele sociale de Crăciun.

10 tichete a câte 10 lei fiecare

Aproximativ 11.500 de pensionari, a căror sumă totală a pensiilor nu depășește 1.300 de lei, inclusiv (pensionari de drept și cei cu pensie de invaliditate), precum și asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități sunt beneficiarii acestei campanii.

Valoarea unui carnet cu tichete sociale este de 100 de lei, fiind compus din 10 tichete a câte 10 lei fiecare. Pentru a primi aceste tichete, pensionarii trebuie să se afle în baza de date a Casei Județene de Pensii.

Când intră pensia pe card

Milioanele de pensionari care au acceptat să primească banii direct pe card ar urma să încaseze pensiile pe decembrie în intervalul 12-13 decembrie.

Deja, de luni, 4 decembrie, se efectuează achitarea pensiilor către cei care au decis să primească pensiile cu ajutorul oficiilor poştale şi prin intermediul factorilor poştali.

Casa de Pensii a dat asigurări că milioanele de pensionari ar urma să încaseze banii la timp, plăţile nefiind condiţionate de zilele libere legale sau de eventuale alte acţiuni de protest ale angajaţilor.

author avatar
Andrei Ștefan
28.509 afisari

29 COMENTARII

 1. „Valoarea unui carnet cu tichete sociale este de 100 de lei, fiind compus din 10 tichete a câte 10 lei fiecare.”
  I-ati umplut de bani pe pensionari dragi guwernerantzi, trebuie sa le mai asigurati acum si seifuri ca sa poata pastra asemenea sume acasa. Sunt valori tentante… Apropo cam cat mai acordati pe luna in lei la o famiglie de racketzi ukraneni??? Tot 10 tichete de 10 lei ?

  • Aveți dreptate! Am fost și eu dezamăgită destul de aceste hotărâri , în ceea ce privește ajutorul dat acestor ucraineni , ajutor care îmi făcea silă că sunt român și am muncit 40 de ani, cotizând cu sume considerabile și primind o pensie infimă, pe lângă ,, ajutoarele,, oferite unor oameni care , cu toate că erau în conflict cu rușii, râd de sărăcia noastră. Ați atins un subiect în mod realist și de actualitate. Sănătate multă și Sărbători cu bucurie!

 2. Umilitor! 10 tichete a 10 lei. Un pensionar „special” nici nu s-ar apleca sa le ridice de jos. Bataie de joc!

  • Chiar bătaie de joc ,umbli sa faci dosar,sa stai ore pe la banca sa iei extras ,sa faci copii ,sa stai pe la primărie, și sa ți dea 100 de lei pe care îi dai la medicamente,pentru ca ai stat prea mult în primărie, în banca și ai ieșit transpirat de atâta căldură și gata te ai îmbolnăvit umblând,nu ți mai trebuie nimic…..

  • Si criminal este ca acesti dobitoci cu pensii nesimtite vor incasa mereu bani cu sacul si restul care am tinut aceasta tara pe umeri suntem tot mai oropsiti.

 3. Sa va fie rușine și frica de Dumnezeu guvernantilor😥ne aruncați cu praf în ochi sa nu vedem traiul vostru, ca să simțim cum trăim noi amaritii de pensionari care au construit o tara, pe care ați distrus-o voi. Rusineeee

 4. Fiica mea este nevăzătoare și a primit prima transa cu bani de energie și a doua nu a mai primit .Dacă i at acorda aceste tichete cum procedam ?Eu mama 0761 582 045.O duc și asa greu !mulțumesc!M as bucura dacă s ar rezolva ea este Weighel Mihaela !mulțumesc!

 5. Nu va pasa de bătrînii acestei țării mai bine plecați ,că ne-ați înfometat destul ,nu va mai suportam ,știți cita lume răbda de foame și sta fara med ,voi aveți nevoie sa goliți bugetul rușine să vă fie la toți.

 6. 10 lei un tichet sa va fie rusine nu ati vrea sa primiti voi 100 lei iar pensionarii ,indemnizatiile si primele pe care le luati voi imbuibatilor de sarbatori dragi guvernanti sa vedem cum va descurcati nu var mai rabda pamintu , nu mai e mult aveti mare grija !!

 7. Să vă fie rușine! Nu știți de st să furați,să distrugeți și să vă îmbuibați! Am ajuns bătaia de joc ,a voastră! Ne dați firimiturile voastre! Eee,o să vina și vremea voastră! 😡😡😡

 8. Să vă fie rușine! Nu știți decat să furați,să distrugeți și să vă îmbuibați! Am ajuns bătaia de joc ,a voastră! Ne dați firimiturile voastre! Eee,o să vina și vremea voastră! 😡😡😡

 9. Din 2009 pina in ziua de azi 2023 sunt pensionar invaliditate gradul 2 accentuat nu am primit nu am primit de la nimeni oficial vreun tichet social sau in pandemie să primesc macar un tub spălat pe mâini sau masca gratis de la vreo instituție primărie sau prestații sociale tot văd că invalizi primesc tichete lbilete de băii de tren sau nustiu de fapt am făcut la ministrul muncii la București el a dat ordin la Craiova la prestații sociale a venit o doamna de la ITM FARA O HIRTIE ANCHETA mia cerut o declarație de frica ministrului că depinde de primar daca vrea daca nu nu am dreptul la nimic eu că handicapat și mă întrebat dacă mua luat casa foc sau daca este inundata sa fac o cerere și dacă mă incadrez poate îmi dă ceva o nenorocita din scirba am semnat pe o hîrtie știam că o aruncă și cine știe ce răspuns a dat la ministru că nu am nevoie de nimic așa se comporta cei de la ITM nu toții doar o angajată nenorocita

 10. Pentru ca să mărească pensiile de câțiva ani .deși este lege,se tot fac simulări și dezbateri dar când se măresc și se I denigrează sau se dau tot felul de sporuri pentru parlamentari.pentru primari și anumiți bugetari speciali.de ce nu se mai fac simulări și de,bazbateri se se votează imediat în parlament.se mai dau și retroactiv diferențele.De ce nu se aplica la timp toate legile și pentru toată lumea.Am votat pentru reducerea numărului de parlamentari și de ce nu se aplica.oare toți sunt competenți și speciali ?

 11. În primul rând cereți lui Ion Iliescu explicații pentru faptul după 1990 a luat din fondul de pensii existat bani și a plătit bani de șomaj celor careau fost trimiși acasă cu 75 % și a golit fondul de pensii. Dece nu sau retur nat acei bani înapoi în fondul de pensii ?.

 12. Sa le fie rusine. Este o jignire. Ce poti sa mai cumperi de 100 de lei cand toate s au scumpit.Pentru ei s au găsit bani imediat fără nici un tam tam. Daca ar fi ei in lo ul amaratilor de pensionari cum ar reacționa.

 13. Nu mai e timp de trăit pe acest pământ. Dumnezeu va rezolva rapid totul. Noi toți cei necăjiți dacă venim la Adevăratul Eu sunt” care are toată puterea în cer și pe pământ Cel ce nea creat și cerem de la El ajutor nu de la oameni, atunci se va rezolva. Cum, noi nu știm dar , se va rezolva cid apelez la El. Nou avem datoria numai sa ascultam de Biblie. Restul va face El .Cel ce nea creat nea promis ca nu ne va lipsi apa și pâinea pina va veni El. Asta e secretul omenirii ” pocainta”! Nu răzbunarea. Cu toții și buni și raii sa ne pocăim, asa vom avea un început și o viata eternă de câștigat. Și dacă murm și dacă trăim sa fim ai Săi. Sa- L mărturisim pEl căci nea răscumpărat la Golgota murind în locul fiecăruia care crede în puterea Sa Vrednic Ești Doamne de Slava Ta Amin.!

 14. Rușine să vă fie domnilor guvernați, vă bateți joc de popor ,sa veniți cu cerșeală sa vă votam 😡😡😡😡😡😡😡

 15. Am primit decizia de pensionare la data de 13 septembrie, după spusele dumnealor funcționării de la casa de pensii trebuia să le duc scris încetarea raportului de muncă, mă întreb pentru ce să investit milioane de euro în sistemele informatice, ANAF, ITM, asigurări de sănătate, registrul salariaților, casele de pensii, acele înscrisuri se găseau la registrul salariaților,și la ANAF, așa că ei primesc prima de Crăciun, și eu voi saliva până în anul viitor, când voi primi acel ajutor social, nu se poate numi pensie, după 38 ani muncă, 1295 lei, să trăiască guvernanții și categoriile de persoane priveligiate, mai bine spus bugetare….

 16. A 13a pensie e dretul nostru ,a pensionarilor,asa cum o primesc si cei din Italia..daca tot suntem in UE de ce nu suntem egali??atita ne aburiti cu vuchere..cu tichete..cu nimic..parca ne-ati da de pomana..da nu va e rusine???

 17. Rușine să vă fie guvernanților ,pt voi sunt bani pt pensii nesimțite, dar pentru noi care am contribuit la pensia care o primim,nu .Ne vom întâlni la vot.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri