AcasăSOCIALCine sunt românii care pot încasa două pensii în același timp. Schimbarea...

Cine sunt românii care pot încasa două pensii în același timp. Schimbarea care va spori veniturile pensionarilor vulnerabili

pensieNoua categorie de români care va putea să se pensioneze cu 13 ani mai devreme

Legea Pensiilor ar putea suferi din nou modificări, astfel încât pensionarii să-și mărească veniturile. Schimbarea vizează acordarea posibilității soțului supraviețuitor, care este beneficiar al unei pensii din sistemul public de pensii, să beneficieze și de o pensie dintr-un alt sistem de asigurări sociale neintegrat sistemului public de pensii și nebugetat.

Este vorba despre Legea 263 din 16 decembrie 2010 care ar urma să fie modificată. Dacă în prezent, soțul supraviețuitor, beneficiar al unei pensii din sistemul public de pensii, optează pentru o altă pensie, potrivit legii, din același sistem, sau dintr-un alt sistem de asigurări sociale, neintegrat sistemului public de pensii, plata pensiei se suspendă începând cu luna următoare, celei în care a intervenit această situație.

Cumul de pensie

Legiuitorii doresc o modificare. Prin urmare, supraviețuitorul beneficiar al unei pensii din sistemul public de pensii, care deține o pensie de urmaș, dintr-un alt sistem de asigurări sociale neintegrat sistemului public de pensii și nebugetat, va putea beneficia de ambele pensii, cea din urmă neavând niciun fel de influență asupra bugetului public de pensii sau de asigurări sociale, fiind o contribuție suplimentară a persoanei la un alt sistem de asigurări sociale.

Urmașii persoanelor care cotizează, în timpul vieții, la mai multe case de pensii, au dreptul legal de a beneficia de pensiile de urmaș, separate de cele din sistemul public, scrie DCBussines.

Cumul pensie cu salariul este una dintre cele mai utilizate metode pentru sporirea veniturilor personale. Totuși, deși legea oferă această oportunitate, nu toate tipurile de pensii pot fi cumulate cu salariul sau cu alte surse de venit: pensionari cu pensie anticipată parțială; pensionari cu pensia anticipată; pensionarilor cu pensie de invaliditate gradul I sau II; pensionarilor cu pensie de urmaş după gradul I sau II de invaliditate; pensionarilor cu pensie de invaliditate gradul III.

Nici bugetarii care s-au pensionat nu mai pot lucru la stat. Ei pot obține venituri salariale doar la privat.

author avatar
Andreea Vlad
4.335 afisari

3 COMENTARII

  1. Imbunatatirea prevederilor legale trebuia sa prevada: sotul supravietuitor si mostenitorii legali, sa beneficieze de cel putin 50% din pensia sotului decedat.Argument: familia a fost afectata cu sumele care s-au retinut pentru pensie.

  2. 02.03.2023. Doamnelor pensionare vulnerabile, Domnilor pensionari vulnerabili,

    §A] „valoarea punctului de pensie se majorează, de la 1 ianuarie 2023, la 1.785 lei, de la 1.586″.

    §B] Caut persoane, cu propuneri scrise, pentru initiativa Partidul Pensionarilor Vulnerabili din Romania.

    Este initiativa pentru MILIOANE de romani.

    Varsta minima: 65 ani pentru domni sau 63 de ani pentru doamne.

    Pensia maxima: 2500 lei / 2600 lei / 2700 lei.

    §C] Initiativa este pentru o parte din 4781124 pensionari romani.

    Initiativa este pentru pensionarii romani vulnerabili.

    Initiativa este pentru pensionarii cu pensii maxime de 2500 lei / 2600 lei / 2700 lei.

    La pensie lunara de 2800 lei, de 2900 lei, de 3000 lei, de 3100 lei, de 4100 lei, de 5100 lei, de 6100 lei, de 7100 lei, … este alta categorie de pensionari romani.

    NU amestecati categoriile de pensionari romani.

    Propuneri scrise pentru initiativa mai sunt posibile:
    atat de la pensionari cu pensii de peste 2700 lei,
    cat si de la persoane care NU sunt pensionari.

    Va multumesc anticipat.

    POST SCRIPTUM:
    „TODIROAE”
    „02/23″
    „Total drepturi 1895″
    Pensia mea este de 1895 lei, pentru luna februarie 2023.

    POST SCRIPTUM2:
    Cuantumul pensiei este demonstratia de apartenenta la categoria de romani pensionari vulnerabili.

  3. Sa se facă cat mai repede așa ceva deoarece șanț văduve care au pensie proprie,are dreptul la pensia soțului care nu este în sistem contributivA se reține că primesc pensie de urmași și văduve care nu au lucrat niciodată Deci pensia de urmași din alt sistem trebuie să poată fi cumulata cu cea din sistemul comtributiv

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger