AcasăSOCIALCine sunt pensionarii scutiți de impozite. Anunțul neașteptat făcut de Adrian Câciu

Cine sunt pensionarii scutiți de impozite. Anunțul neașteptat făcut de Adrian Câciu

pensionariNoi ajutoare sociale pentru pensionari și cei nevoiași. Cine sunt beneficiarii și ce primesc

Ministerul Muncii ia calcul varianta ca pensiile sub 3.000 de lei să nu mai fie impozitate. Acest lucru ar aduce un spor de aproximativ 100 de lei, arată Realitatea Plus.

Măsura propusă de ministrul Muncii ar veni la pachet cu majorarea veniturilor vârstnicilor cu un procentaj care să acopere măcar rata inflației.

Crește pragul până la care pensiile sunt scutite de impozit

Analizăm să vedem dacă această valoare neimpozabilă poate fi crescută având în vedere că această scutire de impozit a intervenit în 2017, a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, la finalul ședinței de Guvern.

“Analiza este în derulare. Vreau să fiu foarte clar cu privire la sistemul public de pensii. Sistemul public de pensii nu este impozitat în acest moment până la valoarea de 2.000 de lei. Lucrurile așa vor rămâne. Analizăm să vedem dacă această valoare neimpozabilă poate fi crescută având în vedere că această scutire de impozit a intervenit în 2017. Între timp lucrurile au evoluat din perspectiva inflației”, a spus el.

Pensiile sub 3.000 lei, scutite de impozit

În analiza pe care o facem, spune Câciu, avem în vedere toate celelalte sisteme de pensii, cu excepția sistemului public de pensii cu privire la o posibilă impozitare, dar sub condiția neimpozitării părții de contributivitate.

Datele oficiale ale Casei Naționale de Pensii arată că 4.292.971 de persoane au pensii sub 3 mii de lei, în timp ce alți 3.274.985 pensionari nu primesc lunar nici măcar 2 mii de lei, iar aproximativ un milion au un venit de sub o mie de lei.

author avatar
Andreea Vlad
28.385 afisari

39 COMENTARII

  1. Atunci măriți și salariul minim. Adică 2550 de lei este taxat cu aproximativ 43%, iar o pensie de 2999 de lei nu este taxată?

    • Pensionarii si-au plătit contribuțiile la vremea lor, acum așteaptă mila guvernanților, criticile unor neavizati, samd.

      • Doamnă Nicu Emilia, mă considerați neavizat? Pentru cultura dumitale, lucrez la o casă județeană de pensii. Sunt director adjunct. Cine face critici neavizate?

        • Corect sa nu se impoziteze doar ce depășește 3000 de lei,eu am muncit 48 de ani și am o pensie de 2236 impozit 24 lei,nu am primit nici un ajutor de la stat sunt văduvă de 21 de ani și am o mulțime de boli nu mi ajung de mâncare și medicamente după ce plătesc toate cheltuielile e o bătaie de joc in țara asta cu pensionarii care au muncit o viață. Rușine guvernului că cei care au muncit mai mult nu sunt în atenția lor,doar cei care nu au muncit primesctot felul de pomeni.

          • Nene pe politicieni ăsta până nu ii omori începând de la cel mare până la cel mic să nu mai rămână neam deal lor care nu știe ce e munca cinstită că tot ce are a furat de la stat,de la săraci care au muncit pe câmpuri uzine, etc

          • De acord cu dv.Si a mea pensie e peste 2000 roni și abia ma descurc.Sotul meu a decedat după 33 ani de muncă. Corect ar fi sa primesc o parte din ce i se cuvine.Mai bine sa ia cei ce au muncit mai puțin.

          • Stimată doamnă ! Nu contează câți ani ați lucrat. Evident că nu ați lucrat pe șantiere sau într-o întreprindere cu flux continuu.Probabil v-ați bucurat de un loc călduț la birou , ba chiar ați mai lucrat vreo doi-trei ani în plus fiindcă nu vă îndurați să părăsiți acel loc de muncă. Așa câ nu vă mai plângeți că aveți pensie micâ. Majoritatea bătrânilor se vaită de pensii mici. Întrebare .Când cei care ” lucrau ” câte 6-,7 persoane într-un birou, nu s-au gândit vreo dată că or să iasă la pensie cu o pensie amărâtă?Atunci ….ciocul mic.

          • Corecct…si eu sunt vaduva am 2157.nu primesc nimic…dau pe medicamente…rusineee..nu procedeaza bine..de ce nu ajuta si pensionari cu o singura pensie….bine ca nu taie din pensiile speciale…RUSINE….cred ca nu exista pensionar sa nu dea cel putin un sfert din pensie pe medicamente…Rusinee

        • După tonul răspunsului, sunteți „un specialist” cu numire politica(prin sprijin politic)!!!

        • Ha, ha ce director? Politic , care nu are nimic cu pregătirea profesională, cei 43% sunt contribuții la pensii, sănătate și șomaj, nu impozit mai d.l ,,intelectual politic”.

        • Dacă așa puneți problema înseamnă ca ați ajuns împuns din spate acolo!!!
          Pensionarii care au ieșit la pensie la limita dr vârsta și-au plătit contribuțiile cu vârf și îndesat !!!!

        • Mai bine făceai!
          Dacă spui că mai ai și funcții într-o casă de pensii , ar trebui să știi cum se ajunge/calculează o pensie pe baza contributivitatii și să nu compari mere cu pere

        • Domnule „” avizat””,
          De ce o petiție din 15/04/2019 nu e rezolvat nici acum?
          Culmea ,același Budai era ministru ,care,nu mai poate de grija „” părinților și bunicilor nostri””

          Ce puteți spune?

        • Domnul Costi Muraru nu mi se pare corect ca salariați să fie obligați să contribuie la fondul de pensii și sănătate și fiecare să se descurce dacă nu plătește dar asta nu putem noi s-o rezolvam ,unde sunt banii celor decedații și care au contribuit o grămadă de ani? Iar o problemă pe care noi no putem rezolva cei care fac legea sunt vinovați contribuția la pensie și sănătate ar trebuii să fie egală și pensiile egale.

        • și eu cu 40 contribuiți e normal să iau o pensie de1440,aproape ca unul careare15 ani vechime, rușine să le fie

    • La pensie, fiecăruia îi va veni rândul să nu plătească impozit, dacă are pensia sub 3000 lei. Diferența este că pensionarii au contribuit la acest venit, o viață, salariații încă nu au ajuns la acest nivel și pot să muncească în mai multe locuri. Sănătoși să fie! Cu pensionarii, mai greu! Posibil ca ei să nu apuce să beneficieze de toată suma cu care au contribuit, așa că această măsură ar fi o compensație pentru ei. Gândiți mai profund când faceți astfel de afirmații, și…..nu vă mai dați ceea ce nu sunteți!

  2. ZIARE.COM SITE-UL NAZISTILOR SI PROPAGANDEI CRIMINALILOR CE JEFUIESC ROMANIA SUNTETI AMENINTATI CENZURATI SI INSULTATI GRAV DACA NU LINGETI IN COUR CLASA POLITICA SI TURISTUL CU PLAGIATORUL IMBECIL

    EU CITESC NUMAI ZIARE.COM . SITE-UL EXCREMENTELOR DIN PRESA RMANEASCA

    ATENTIE ! ZIARE.COM UN SITE DE INFRACTORI ANALFABETI PERICOL PENTRU DEMOCRATIE

    ZIARE.COM UN SITE DE INFRACTORI ANALFABETI , JEGURI SI EXCREMENTE ALE PRESEI , IMPOSTORI IMPUTITI ;
    ZIARE.COM CENZUREAZA , INSULTA SI AMENINTA CITITORII !

    UN PERICOL PENTRU PRESA SI MASS MEDIA ROMANEASCA -ZIARE.COM UN SITE DE DEJECTII SI KAKATI CE SE DAU JURNALISTI , JEGURI ACERTATE SI IMPOSTORI CE ZILNIC LAUDA SI PREASLAVESC POLITICA PRESEDINTELUI SI A PRIMULUI MINISTRU PLAGIATOR LEGALIZAT , LOBOTOMIZAT DE KALUS IOHA

    ZIARE.COM UN SITE DE COPIATORI MUISTI , ANALFABETI CE AU INFECTAT INTERNETUL

    LINGAII IN COOR DE PE ZIARE.COM AU INFESTAT SITE-URILE SI PROPAGA MIZERIA SI INSULTELE PRIN INTERMEDIUL JEGOSILOR COMENTATORI ACIUATI PESTE TOT

    ZIARE.COM ZIS SI ZOAIE.COM JEGUL PRESEI ROMANESTI SI DEJECTII

  3. Mai oameni….de ce statul nostru minunat nu face nimic sa urce toate pensiile la cel putin 3000? Nu stie,nu vrea sau…..?

  4. Nu fratilor ei se gandesc la ei,neamuri…,cumetrii si gastile lor cum ar mai ciordi ,ce ar mai fi de julit,nu au treaba ei cu poporul.

    • După tonul răspunsului, sunteți „un specialist” cu numire politica(prin sprijin politic)!!!

  5. Nu mai loviți în pensionari , care au muncit o viata si nu au cu ce isi duce ultimi ani neputinciosi .Sunt părinții nostrii

    • O observație foarte corectă
      De la ” revoluția iliesciană” și până în epoca johanniană nu au fost decât batjocoriți umiliți.Cu ce au greșit mă întreb?

      • Poate au greșit cu duminica orbului cand 85 % l au votat pe Iliescu, poate au greșit ca au ținut psd-ul la putere 30 ani, poate au greșit în 90 cand strigau ca ei muncesc și nu gândesc.

  6. Nu mai fiți rai cu pensionarii, ei au muncit la alb majoritatea si in condiții grele. Au plătit pentru bătrânețe, dar din păcate nu primesc nici cât au contribuit. Nu au bani de medicamente, curent, gaz, mâncare etc.. Nu mai strigati cu salariul minim voi vă cpmplaceti în aceasta situație, dar mă inyrb de unde aveti bani de concedii in Grecia? oare din salariul minim?

  7. O simpla intrebare. De ce nu exista un cont unic în care se duc banii pentru cei ca muncesc și platesc Cass?
    Asa știm ca la 25 ale lumii au întrat n milioane și pe 1 ale lunii urmatoare s-au platit m milioane. O sa avem o mare surpriza pentru toți care susțin ca sistemul de pensii nu este sustenabil și se imprumuta guvernul pentru bieți pensionari
    Asa ca toți bani retinuti pentru pensii,sanatate,șomaj impozit se duc în acel sac fără fund unde își baga manutele toti:PSD PNL USR,UDMR,etc.In timpul premierului Roman a fost o perioada când banii incasati de la salariati mergeau în conturi distincte.Acum la gramada

    • Nimic mai fals. Banii stransi din contribuții se duc în bugetul asigurărilor sociale care este separat de bugetul de stat.

  8. Sa nu uitam si de cei 20% solidaritate (sau CAS sau…) peste 4000 lei. Chiar daca pare mult ( si pentru multi chiar este!) ,pentru pensiile alea s-au platit cotizatii, nu sint speciale. Si poate au fost si conditii mai deosebite…
    Dar ce nu inteleg, de ce nu se detaliaza pe talonul de pensie toate aceste retineri?? Asa cum se detaluaza, in mod normal, pe un fluturas de salariu.

  9. Persoanele care au contribuit la fondul de pensii TREBUIE să beneficieze de pensie decentă. Persoanele care si-au „confectionat”asa zisele indemnizații sociale ,care la vârste tinere s-au pensionat nu ar trebui să fie pe aceeași treaptă ca cei ce au muncit cu adevărat.Vreau să pun o întrebare:cum s-au administrat fondurile pentru pensii?Dacă lucrătorii din acest domeniu erau corecți și cu frica lui Dumnezeu își făceau corect serviciul.Este un lanț întreg al slăbiciunilor începând cu serviciile RUNOS și mai departe.Este sufocată țara de nereguli și oameni incompetenți plantați în funcții. Dezastrul pensiilor și salariilor a început cu Basistii și Bocistii

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Avertizare de ploi, grindină și vijelii. Zonele aflate sub COD GALBEN – HARTA/Cum va fi vremea în București

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis, miercuri, o atenționare Cod galben de vreme instabilă.Conform hărții aferente avertizării meteo, mai multe județe...

România poate scăpa mai repede şi mai ieftin de „blocurile gri”. Legea ce merge la promulgare schimbă tot pentru locatari

Deputaţii au adoptat, decizional, proiectul care aprobă ordonanţa de urgenţă 179/2022 pentru modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.18/2009 privind creşterea performanţei...
proger