AcasăSOCIALCine sunt pensionarii cărora le cresc veniturile cu 87%. Ministrul Muncii garantează...

Cine sunt pensionarii cărora le cresc veniturile cu 87%. Ministrul Muncii garantează pensii mai mari pentru 3 milioane de români

Planificarea saraciei: sa lucrezi si la pensie

Simona Bucura-Oprescu a anunţat că peste trei milioane de români vor avea pensii mai mari anul viitor, dar a explicat că datorită faptului că va creşte punctul de pensie, fiecare român în 2024 va avea o pensie mai bună.

Ministrul Muncii a precizat că la contributivitate şi muncă egală vor exista pensii egale.

Cine primeşte o pensie cu 87% mai mare?

Simona Bucura a dat exemplul unui pensionar care azi primeşte o indemnizaţie minimă socială de 1.125 lei. Din 2024, potrivit calculelor de la Ministerul Muncii, dacă acel pensionar are o vechime în muncă de 35 de ani, el va primi cu 87% în plus, ceea ce înseamnă aproape dublul pensiei.

Este foarte important de spus că pe simulările noastre, pe o situație în care aveam un pensionar în indemnizație minimă socială care astăzi primea 1.125 lei, de anul viitor pentru o vechime în muncă de 35 de ani, creșterea va fi de 87%, deci aproape se dublează pensia.

Este un plus de 1.900 lei”, a mai zis ministrul Muncii.

Pensiile se măresc în două etape

În anul 2024, pensiile românilor se măresc în două etape.

Calendarul legii pensiilor are două etape. Prima etapă este 1 ianuarie 2024. Începând cu 1 ianuarie 2024, pensiile românilor vor fi majorate cu 13,8%.

Iar începând cu 1 septembrie 2024, în urma recalculării, toți românii vor avea pensii care să-i ducă într-o zonă de echitate.

Pot să vă spun că peste trei milioane de români, pe simulările noastre, vor avea pensii mai mari. Este important să ştie toţi românii că în 2024 vor avea pensii mai mari datorită celor două procese.

Oricum, fiecare român, datorită majorării de la 1 ianuarie, fiecare român, datorită faptului că valoarea punctului de pensie creşte, fiecare român în 2024 va avea o pensie mai bună”, a explicat Simona Bucura-Oprescu la Antena 3.

author avatar
Andrei Ștefan