AcasăSOCIALCine sunt părinţii care primesc în plus, la salariu, suma de 2.120...

Cine sunt părinţii care primesc în plus, la salariu, suma de 2.120 lei lunar pentru fiecare copil

baniNoi vouchere pentru românii cu venituri mici. Când vor fi distribuite

O nouă măsură fiscală vine în ajutorul părinților, oferindu-le sprijin financiar considerabil pentru îngrijirea și educația copiilor lor. Sub forma tichetelor de creșă, această facilitate aduce un beneficiu direct în fiecare lună, cu o valoare crescută la 620 de lei.

În plus, angajatorii pot deconta și suma de 1.500 de lei pentru creșa copilului.

Tichetele creşă 2024 au crescut la 620 lei

Tichetele de creșă sunt bilete de valoare care se acordă, lunar, angajaților care nu beneficiază de concediul și de indemnizația acordate pentru creșterea copilului în vârstă de până la doi ani, respectiv de până la trei ani în cazul copilului cu handicap și pot fi utilizate numai pentru achitarea taxelor la creșa unde este înscris copilul.

Începând din octombrie 2023, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă este de 620 de lei.

„Banii ăștia nu vin de la Guvern, vin de la angajator și doar dacă el vrea. Deci este opțional. La salariat este un venit neimpozabil. Dacă angajatorul vrea să mărească salariul omului ca să nu plătească CAS, CASS, impozit, atunci poate să îi ofere această facilitate”, explică Cornel Grama, analist fiscal.

Bani pentru educaţie

Prin intermediul acestei măsuri, părinții pot să-și asigure că micuții lor beneficiază de o educație de calitate, indiferent de resursele financiare disponibile.

Cu un plafon maxim de 1.500 de lei lunar pentru fiecare copil, această facilitate poate face diferența în luarea deciziilor referitoare la opțiunile de educație pentru copiii mici.

author avatar
Andrei Ștefan
50.111 afisari

5 COMENTARII

  1. Daca eu nu am copii încă la grădiniță că am 4 copii 1 la școală 1 la grădiniță și 2 acasă

  2. Buna sarea eu vreau sa întreb cât primesc pe card de social că eu primesc de 250de lei și luna viitoare cat o sa primesc socialu

  3. Buna seara eu am 3 copiii și la doi dintre ei le-am făcut pt tichete pt rechizite unul a primit cardul iar cel de la grădiniță nu pe motiv că depășesc cu salariul in condițiile eu nu lucrez da Rușine

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger