AcasăSOCIALCine sunt cei patru români care au murit în accidentul cumplit din...

Cine sunt cei patru români care au murit în accidentul cumplit din Italia. Detalii teribile

Accidentul tragic ce a avut loc recent în Italia, la Mestre, a răpit viețile a 21 de oameni. Patru dintre victimele care au pierit sunt români.

Patru români și-au pierdut viața în cumplit accident din Italia, după ce un autobuz plin cu turiști a căzut marți seara de pe un pod, lângă Veneția.

Din informațiile furnizate de presa italiană reiese că toți cei patru români sunt membri ai aceleiași familii – doi adulți și două fetițe, în vârstă de 8 și, respectiv, 13 ani. În urma accidentului mai multe persoane au fost rănite, însă printre aceștia nu s-ar afla și români.

Publicația italiană Corriere della Sera a dezvăluit identitatea victimelor. Iar potrivit informațiilor făcute publice, cei patru români au același nume de familie. E vorba despre două fete – Aurora Maria, în vârstă de 8 ani, Georgiana Elena, în vârstă de 13 ani, dar și despre doi adulți – Mihaela Loredana, o femeie în vârstă de 42 de ani, și un bărbat de 45 de ani – Mircea Gabriel. Cel mai probabil părinții și cele două fiice ale lor.

Citiți și: Accident groaznic în Italia. Un autobuz cu turiști a căzut de pe un pod și a luat foc: 21 de morţi! (VIDEO)

Mesajul premierului Ciolacu

Miercuri seară, premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj de condoleanțe adresat familiei celor patru români care au murit în accidentul de autocar din Italia.

„Doresc să transmit condoleanțe familiei celor patru români care și-au pierdut viața în teribilul accident de autocar de ieri din Italia.

Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste fac toate demersurile necesare în vederea parcurgerii tuturor procedurilor pentru repatrierea trupurilor neînsuflețite. Dumnezeu sa-i odihnească!”, a transmis Ciolacu, pe Facebook.

Comunicatul MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat miercuri seară că printre victimele accidentului rutier din Italia se află și patru cetățeni români. MAE a subliniat că procedura de identificare „a tuturor victimelor s-a efectuat cu dificultate, având în vedere circumstanțele producerii accidentului și gravitatea acestuia”.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste s-au autosesizat, în regim de urgență, în urma informațiilor din presă referitoare la accidentul produs la data de 3 octombrie a.c., în localitatea Mestre, Republica Italiană, în urma căruia mai multe persoane și-au pierdut viața și altele au fost rănite, și au solicitat autorităților locale, în regim de urgență, informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

O echipă consulară mobilă din cadrul Consulatul General al României la Trieste s-a deplasat la fața locului, în regim de urgență, pentru a obține mai multe informații cu privire la identitatea tuturor persoanelor afectate.

Urmare a demersurilor întreprinse, permanent, în cursul nopții de 3 spre 4 octombrie 2023, cât și pe parcursul zilei de astăzi de către Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste, MAE precizează faptul că printre victimele accidentului rutier se află și patru cetățeni români.

MAE subliniază că procedura de identificare a tuturor victimelor s-a efectuat cu dificultate, având în vedere circumstanțele producerii accidentului și gravitatea acestuia.

Totodată, MAE informează că echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Trieste s-a deplasat și la unitatea medicală unde au fost transportate trupurile neînsuflețite pentru a intra în legătură cu membrii de familie, în vederea acordării asistenței consulare specifice în astfel de situații.

Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste continuă dialogul cu autoritățile locale și vor acorda întregul sprijin, în limita competențelor, în vederea repatrierii trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces”, a transmis MAE într-un comunicat.

Între timp, o anchetă are loc în Italia, pentru a se stabili exact condițiile în care s-a produs cumplitul accident. Se ia în calcul ipoteza ca șoferului autobuzului să i se fi făcut rău, motiv pentur care ar fi pierdut controlul volanului.

author avatar
Andrei Coman
806 afisari

1 COMENTARIU

  1. Daca facem o statistica, o.groaza de autocare.pe combustibil clasic, prabusite in rape, nu au explodat dar asta, electric, a luat foc instant.Daca nu avea un rezervor, cum s-a intamplat? Poate scapau mai multi cu viata.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri