AcasăSOCIALCine primeşte bonusuri pentru vacanţa de la Sărbătorile de Iarnă. Angajatorii care...

Cine primeşte bonusuri pentru vacanţa de la Sărbătorile de Iarnă. Angajatorii care dau prime „grase”

salariiRăspunsul BIZAR pe care l-a oferit ministrul Muncii când a fost întrebat dacă se vor mări pensiile în acest an

Vacanţa de iarnă se apropie cu paşi repezi, iar românii se gândesc deja la sumele pe care le vor cheltui la final de an. De unde vor veni banii? Pentru că, în majoritatea cazurilor, salariile abia ajung pentru facturi, rate şi coşul zilnic.

Norocoşii vor merge în vacanţă cu primele acordate de angajatori.

Unii vor da bani, alţii – coşuri cu bunătăţi

65% dintre angajatori vor oferi prime în bani, iar aproape 30% dintre respondenţi spun că vor achiziţiona coşuri cu produse specifice de sezon. Printre beneficiile de sărbători au mai fost menţionate şi tichetele cadou sau de vacanţă, zilele libere suplimentare şi tombolele cu premii.

Majoritatea patronilor susţin că au alocat peste 1.000 de lei pentru fiecare angajat. În timp ce 25% dintre companii declară că vor avea disponibile sume între 400 şi 600 de lei, conform Antena 3.

Voucherele sociale, mai devreme

Românii care beneficiază de vouchere sociale de 250 lei primesc o veste bună. Autorităţile au anunţat că vor grăbi procesul de virare a tranşei a patra, astfel încât banii să ajungă înainte de Sărbători.

Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Astfel, dacă tranşa IV este încărcată în decembrie 2022, ea poate fi utilizată până în decembrie 2023.

author avatar
Andrei Ștefan