AcasăSOCIALCine plăteşte daunele în cazul în care eşti lovit în trafic de...

Cine plăteşte daunele în cazul în care eşti lovit în trafic de o maşină fără RCA?

rca autoSchimbări pe piaţa RCA. Iată noile modificări care vor afecta şoferii!

Una din trei mașini înmatriculate în România nu are poliță RCA, conform datelor de la finalul anului trecut ale Autorității de Supraveghere Financiară.
Asta, deși legea îi obligă pe șoferi să aibă asigurare auto obligatorie, altfel amenzile pot ajunge până la 2.000 de lei.

Polițiștii ar trebui să îi avertizeze pe cei care nu respectă regulile, însă acest lucru nu se întâmplă, fapt confirmat și de Ministrul de Interne, iar controalele sunt puține pe șosele, așa că sunt șanse mari să fiți loviți de un șofer fără asigurare.

Apelaţi la Fondul de Protecție a Victimelor Străzii

Ce se întâmplă în cazul unui accident ușor, când unul dintre șoferi nu are poliță de asigurare RCA?

Sunt foarte multe situații în care, în cazul unui accident de circulație, unii dintre conducătorii auto nu au o poliță RCA valabilă, și atunci, toți șoferii implicați în accident sunt obligați să se prezinte la poliție pentru declararea accidentului și emiterea documentului de către poliție.

Acel conducător auto care nu are o poliță valabilă, RCA, va fi sancționat contravențional, cum am spus și mai devreme, însă reparația autovehicului păgubit sau păgubiți, dacă sunt mai mulți în caz, se va face de către o organizație care se numește Fond de Protecție a Victimelor Străzii, care intervine strict în momentul în care acei proprietari de autovehicule care n-au asigurare preia această sarcină și repară ei, despăgubesc aceste autovehicule, urmând ca ulterior, această organizație să se îndrepte împotriva proprietarului autovehiculului pe cale civilă, pentru recuperarea prejudiciului„, a explicat un poliţist de la Rutieră.

30% din mașinile înmatriculate în România nu aveau o poliță RCA la finalul anului trecut. Șoferii riscă o amendă de până la 2.000 de lei și reținerea plăcuțelor și a certificatului de înmatriculare. Dacă tragem linie, chiar și o poliță RCA pentru o mașină cu consum mare ajunge să fie mai ieftină decât amenda sau eventualele despăgubiri.

author avatar
Andrei Ștefan
718 afisari

4 COMENTARII

  1. Cum așa ceva? Pentru ce mai există RAR? Acolo nu sunt în evidență mașinile care au asigurare, aceasta fiind una din condiții când faci ITP?

  2. Orice este obligatoriu este hoție!
    Crede cineva că rca este în sprijinul omului de rînd și nu, printre altele, de a-l fura? De cînd cei ce ne călăresc ne vor binele cu forța?
    Sînt state americane unde nu este asigurare obligatorie și nu-i sfîrșitul lumii. Sînt provincii canadiene unde asigurarea medie este aproape de trei ori mai scumpă decît în altele. De ce? În Columbia Britanică este 1800 de dolari iar în Quebec 700.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger