AcasăSOCIALCine mai răspunde la 112? Serviciul de Ambulanță București-Ilfov nu mai face...

Cine mai răspunde la 112? Serviciul de Ambulanță București-Ilfov nu mai face faţă!

ambulanta 112Cine mai răspunde la 112? Serviciul de Ambulanță București-Ilfov nu mai face faţă!

Valul 4 de Covid-19 a „inundat” linia de Urgenţe-112. Românii infectaţi cu noul coronavirus sau oamenii care bănuiesc că ar suferi de această boală au luat cu asalt serviciul telefonic de ajutor.

Mii de apeluri se află în așteptare la 112 pentru bolnavii de covid. Dispeceratul Serviciului de Ambulanță este copleșit. Pacienții așteaptă din ce în ce mai mult, spune Alis Grasu, managerul Centrului de Ambulanță București – Ilfov.

Alis Grasu spune că situaţia este gravă

Managerul Centrului de Ambulanță București – Ilfov, Alis Grasu, face avertizări și declară că situația este gravă. Au de suferit şi oamenii care sună şi pentru altfel de urgenţe. La dispeceratul Serviciului de Ambulanță sunt mii de apeluri care se află în așteptare.

Din cauza numărului crescut de covid-19 au fost detașați medici și asistente, dar cu toate acestea, pacienții trebuie să aștepte tot mai mult să fie preluați, iar Serviciul de Ambulanță este copleșit, nu mai face față.

Alis Grasu explică că toate concediile de odihnă au fost sistate încă din data de 23 septembrie. „Cu greu vom face față solicitărilor”, a spus Alis Grasu, managerul Centrului de Ambulanță București – Ilfov.

Apelurile au crescut cu 40%, în weekend

În acest weekend au fost 7.579 de solicitări, ceea ce înseamnă o creștere cu 40% față de weekendul din luna septembrie. Au existat 2.414 de urgențe de tip cod roșu și galben; o creștere cu 15% față de luna septembrie.

1.828 de persoane pozitive la covid-19 au solicitat consultații la domiciliu, dar și persoane care aveau alte afecțiuni. Aceste solicitări au crescut cu 63 de procente.

author avatar
Andrei Ștefan
458 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger