AcasăSOCIALCine crede promisiunea lui Florin Cîţu? Ministrul Finanţelor: "Vor creşte pensiile în...

Cine crede promisiunea lui Florin Cîţu? Ministrul Finanţelor: „Vor creşte pensiile în fiecare an”

Florin CituCine crede promisiunea lui Florin Cîţu? Ministrul Finanţelor: "Vor creşte pensiile în fiecare an"

O nouă promisiune de la Guvernul PNL: pensiile vor creşte în fiecare an, în următoarea perioadă. A spus-o chiar Florin Cîţu, ministrul Finanţelor. Referitor la creşterea salariul minim, liberalul a spus că vrea să scoată elementul politic din această discuţie.

Reprezentantul Guvernului a fost întrebat dacă această creştere economică a ţării se va relecta şi în veniturile oamenilor.

Ştiţi foarte bine că am spus că pensiile vor creşte în fiecare an în perioada următoare. Vom vedea care va fi dinamica, dar vor creşte în fiecare an. Da, ai nevoie de creştere economică pentru a creşte şi pensiile şi salariile şi creşterea economică se va reflecta în creşterea pensiilor şi a salariilor„, a spus Cîţu.

Va creşte salariul minim cu 100 lei brut?

Aici pot să vă vorbesc doar ca economist. Ştiţi bine că Ministerul Finanţelor nu face parte din acel comitet tripartit, dar trimitem experţi şi acolo. Aş vrea să păstrăm totuşi o formulă pe care să nu o mai modificăm. Vreau să scot elementul acesta de politic din negocierile pe salariul minim.

Anul trecut am venit cu o formulă care cred că este foarte bună, e transparentă, toată lumea ştie indicatorii şi o formulă care nu penalizează dinamica salariului minim în ani cum este acesta, în care ai o contracţie sau ai o scădere a economiei. Aş merge pe pastrarea acestei formule şi pentru anii viitori.

Altfel, în momentul în care introduci politicul în negociere, acest element politic de subiectivism, atunci apar efecte negative pentru economie pe care nu le putem vedea imediat, dar care au repercursiuni pe viitor„, a adăugat Cîţu, preluat de news.ro.

Se vor mări pensiile cu 26 la sută?

Nu am un procent pe care să îl pot avansa, doar vă pot spune că vor creşte pensiile în fiecare an în următoarea perioadă„, a declarat Cîţu, care a mai zis că nu există în acest moment vreo discuţie la nivelul Ministerului de Finanţe privind un şomaj tehnic în rândul bugetarilor, de anul viitor.

Klaus Iohannis a spus NU alocaţiilor mărite?

Președintele le-a cerut parlamentarilor să reexamineze actul normativ prin care se respingea ordonanța de urgență a Guvernului ce prevede o majorare eșalonată a alocațiilor, nu o dublare, cum susține programul legislativ întocmit de PSD.

O cheltuială bugetară semnificativă pune în pericol nu doar buna funcționare a întregului sistem de protecție socială a copiilor, ci chiar capacitatea statului român și a Guvernului de a-și îndeplini rolul și atribuțiile”, spune Iohannis.

author avatar
Andrei Ștefan