Cauta

Cine alungă turiştii de pe litoralul românesc? Riscul de holeră sau preţurile „umflate”? Anunţul autorităţilor

litoral

Mamaia revine în preferințele românilor. Cât costă un sejur pe litoralul românesc, la începutul lunii iunie

Vara n-a început prea fericit pentru litoralul românesc. De ce? Pentru că turiştii nu prea s-au înghesuit, aşa cum sperau patronii din HoReCa.

Printre notivele pentru care românii au ales să-şi petreacă vacanţele în Bulgaria şi Grecia se numără riscul de holeră, dar şi preţurile cam „piperate” de la noi.

Primarul Constanţei asigură că nu există holeră

Vergil Chiţac, primarul municipiului Constanţa, susţine că nu există niciun fel de pericol ca Marea Neagră să fie infestată cu holeră.

Extrem de sigur. Numai în Constanţa recoltăm din 20 de locuri diferite probe de apă, se fac analize microbiologice, nu e niciun fel de problemă (cu holera – n.r.). Eu nu merg pe teoria conspiraţiei întotdeauna.

Viaţa m-a învăţat că încercând să-ţi explici unele lucruri care sunt inexplicabile, dar ajungi şi la ipoteza ”ignoranţă”, nu trece mai departe! Nu exclud nici varianta războiului hibrid, însă nu o îmbrăţişez 100%.

Este o combinaţie între amândouă: şi ignoranţă, şi dorinţa de a transmite veşti negative. Consecinţele? Oamenii se interesează, citesc, se sperie, acţionează emoţional. Noi, românii, de multe ori acţionăm mai degrabă emoţional decât raţional”, a spus Vergil Chiţac.

Inflaţia a alungat turiştii

Primarul muncipiului Constanţa susţine că numărul turiştilor care au ales litoralul românesc a scăzut pe fondul inflaţiei.

Numărul turiştilor a scăzut pentru că a crescut inflaţia. Am avut un boom acum doi ani de zile, pentru că nu puteau să plece.

Unii nu se vaccinaseră. O parte din români au fost negaţionişti, n-au crezut în Covid şi nu s-au vaccinat. Neputând să plece, au rămas pe litoral”, a explicat Vergil Chiţac.

Ultimele stiri

  • Scandal la Mangalia: Repetă Mohammad Murad rețeta ilegală din 2020?
  • PSD continuă să aloce fonduri uriașe pentru a păstra ritmul investițiilor în infrastructură
  • Horoscop luna iunie 2024 – pentru toate zodiile. Noroc şi reuşite în multe activităţi. Planurile de călătorie ţin capul de afiş
  • Românii care îşi pot pierde „leafa” din cauza noilor prevederi din Legea Pensiilor 2024. Seniorii care riscă să rămână fără bani
  • Planul Oficial al lui Sebastian Burduja pentru București, dezvăluit românilor din Capitală
  • Zile libere legale pentru români în luna iunie 2024. Cei mai mulţi au 3, dar există şi norocoşi care primesc 4
  • Veşti proaste despre Kate Middleton după anunţul că se luptă cu cancerul!
  • Traian Băsescu, avertisment pentru Klaus Iohannis: „Liderii statelor NATO se feresc să fie șantajați”
  • Guvernul României, pus la colţ! Trebuie să plătească 42 de milioane de euro către băieţii deştepţi din energie
  • Mai este profitabil să investeşti într-un apartament, în 2024? Ce câştig îţi poate aduce o afacere în imobiliare
  • Exit mobile version