AcasăSOCIALCine alungă turiştii de pe litoralul românesc? Riscul de holeră sau preţurile...

Cine alungă turiştii de pe litoralul românesc? Riscul de holeră sau preţurile „umflate”? Anunţul autorităţilor

litoralMamaia revine în preferințele românilor. Cât costă un sejur pe litoralul românesc, la începutul lunii iunie

Vara n-a început prea fericit pentru litoralul românesc. De ce? Pentru că turiştii nu prea s-au înghesuit, aşa cum sperau patronii din HoReCa.

Printre notivele pentru care românii au ales să-şi petreacă vacanţele în Bulgaria şi Grecia se numără riscul de holeră, dar şi preţurile cam „piperate” de la noi.

Primarul Constanţei asigură că nu există holeră

Vergil Chiţac, primarul municipiului Constanţa, susţine că nu există niciun fel de pericol ca Marea Neagră să fie infestată cu holeră.

Extrem de sigur. Numai în Constanţa recoltăm din 20 de locuri diferite probe de apă, se fac analize microbiologice, nu e niciun fel de problemă (cu holera – n.r.). Eu nu merg pe teoria conspiraţiei întotdeauna.

Viaţa m-a învăţat că încercând să-ţi explici unele lucruri care sunt inexplicabile, dar ajungi şi la ipoteza ”ignoranţă”, nu trece mai departe! Nu exclud nici varianta războiului hibrid, însă nu o îmbrăţişez 100%.

Este o combinaţie între amândouă: şi ignoranţă, şi dorinţa de a transmite veşti negative. Consecinţele? Oamenii se interesează, citesc, se sperie, acţionează emoţional. Noi, românii, de multe ori acţionăm mai degrabă emoţional decât raţional”, a spus Vergil Chiţac.

Inflaţia a alungat turiştii

Primarul muncipiului Constanţa susţine că numărul turiştilor care au ales litoralul românesc a scăzut pe fondul inflaţiei.

Numărul turiştilor a scăzut pentru că a crescut inflaţia. Am avut un boom acum doi ani de zile, pentru că nu puteau să plece.

Unii nu se vaccinaseră. O parte din români au fost negaţionişti, n-au crezut în Covid şi nu s-au vaccinat. Neputând să plece, au rămas pe litoral”, a explicat Vergil Chiţac.

author avatar
Andrei Ștefan