AcasăSOCIALCîmpeanu şi Rafila aruncă un cartof fierbinte de la unul la altul....

Cîmpeanu şi Rafila aruncă un cartof fierbinte de la unul la altul. Cine a propus închiderea şcolilor în funcţie de gradul de ocupare de la ATI

cimpeanu rafilaCîmpeanu şi Rafila aruncă un cartof fierbinte de la unul la altul. Cine a propus închiderea şcolilor în funcţie de gradul de ocupare de la ATI

Elevii au aflat, în decursul acestei săptămâni, că vor merge fizic la şcoală până paturile de la ATI, din spitale, vor fi ocupate în proporţie de 75 la sută. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a dezvăluit cine a venit de fapt, cu această idee.

El a precizat că Ministerul Sănătăţii a fost cel care a propus ca şcolile să îşi suspende activitatea fizică în funcţie de gradul de ocupare al paturilor din Secţiile Covid din spitale.

Motivul? Omicron nu-i sperie atât de tare

Sorin Cîmpeanu a declarat, duminică, faptul că, dintr-o perspectivă, acest lucru poate fi privit cu cinism.

Mda, este greu de răspuns. Poate, dintr-o anumită perspectivă. Dintr-o singură perspectivă poate fi privit şi aşa cum spuneţi dumneavoastră, însă atâta vreme cât noua variantă a virusului SARS CoV-2, Omicron, afectează foarte mult şi persoanele vaccinate şi persoanele nevaccinate, atâta vreme cât vaccinarea pe care am susţinut-o şi o susţin şi în continuare nu mai protejează, nu mai poate fi o parte a soluţiei.

Atâta vreme cât vedem bine, din fericire, efectele acestui Omicron sunt cu 70-80 la sută mai puţin grave, mai ales dacă eşti vaccinat, ai o protecţie suplimentară. Dacă nu ai comorbidităţi, cred că deja poţi să stai mai liniştit.

Este vorba de gestiune a riscului, este vorba de a evita acele cazuri grave, pentru că se vede că nu putem să evităm multiplicarea acestui virus, dar trebuie să evităm agravarea din perspectivă medicală”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

A dat vina pe Ministerul Sănătăţii

Ministrul Educaţiei a dezvăluit că propunerea a venit de la Ministerul Sănătăţii.

Atunci când atingi un grad de ocupare de 75 la sută din numărul total de paturi destinate pacienţilor cu COVID într-un judeţ, înseamnă că în acel judeţ ai o problemă cu presiunea pe spitale şi scade şansa de a mai trata cazurile care ar putea deveni grave.

În această situaţie, Ministerul Sănătăţii a făcut această propunere, am discutat-o în detaliu şi am înţeles că într-o astfel de situaţie trebuie să plătim cu toţii un preţ”, a afirmat Cîmpeanu.

author avatar
Andrei Ștefan
320 afisari

2 COMENTARII

  1. Ce tupeu are individul! În urmă cu câteva zile îi amenința cu destituirea pe directorii care nu i-au convins pe profesori să se vaccineze, azi spune altceva!

  2. aloooooo cimpanzeii la gradina zoologica ! ….luatii si acolo sa ii bagati pe psihopatii astia doi !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger