AcasăSOCIALCîmpeanu a anunţat ce au relevat testele pe bază de salivă din...

Cîmpeanu a anunţat ce au relevat testele pe bază de salivă din şcoli: mai mulţi elevi infectaţi!

teste salivaCîmpeanu a anunţat ce au relevat testele pe bază de salivă din şcoli: mai mulţi elevi infectaţi!

Sorin Cîmpeanu a anunţat, marţi, că au fost confirmate PCR un număr de 16 cazuri dintre cele identificate pozitiv prin teste pe bază de salivă în cursul zilei de luni.

Au fost confirmate PCR un număr de 16 cazuri dintre cele identificate pozitiv prin teste pe bază de salivă. Alte 22 de cazuri, infirmate.

Multe teste PCR, efectuate de copii acasă

Conducerea a 16.956 de unități de învățământ cu personalitate juridică sau structuri arondate a decis ca acestea să fie administrate la domiciliu.

În 216 unități de învățământ testele se vor administra la școală, iar în cazul a 467 de unități de învățământ vor fi administrate fie la domiciliu, fie la școală, diferențiat, pe niveluri de studiu.

ISJ Suceava a precizat că, în judeţ, au fost distribuite pentru testarea elevilor 105.469 de teste rapide, dintre care 96.349 au fost negative, două pozitive, iar 117 au fost invalide.

Cine verifică dacă testele sunt făcute corect?

Una dintre cele mai mari îngrijorări este cine va verifica dacă testele sunt sau nu bine făcute?

În unele școli testarea se va face în clasă, dar cele mai multe școli au decis ca elevii să se testeze acasă, astfel că adultul care supraveghează procedura trebuie să se asigure că testul este folosit corect.

Testarea se bazează pe buna-credință a părinților. Dar cine garantează că un părinte trimite rezultatul corect al testului?

La această întrebare autoritățile spun că fac apel la responsabilitatea părinților, să se asigure că elevii se testează de două ori pe săptămână și să comunice rezultatul întocmai.

author avatar
Andrei Ștefan
186 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger