AcasăSOCIALCiclonul din Marea Neagră face prăpăd în România: furtuni, vijelii, inundaţii şi...

Ciclonul din Marea Neagră face prăpăd în România: furtuni, vijelii, inundaţii şi oameni morţi! Şi nu s-a încheiat! (VIDEO)

ciclonul din mara neagraCiclonul din Marea Neagră face prăpăd în România: furtuni, vijelii, inundaţii şi oameni morţi! Şi nu s-a încheiat!

Ciclonul din Marea Neagră, vinovat pentru ploile puternice din ultimele zile, nu se dă aşa uşor plecat. Din păcate, până acum, el a făcut ravagii şi ameninţă în continuare.

Amploarea fenomenului meteo, care a afectat întreaga țară, este fără precedent pentru ultimii ani în România. Până sâmbătă seară sunt în vigoare două avertizări de vreme severă, în cea mai mare parte a țării. De marți, vremea se încălzește, ba chiar va fi caniculă, spun meteorologii.

În Galaţi, oamenii au ieşit cu bărcile

În Galați, apa a acoperit 15 străzi dar a intrat și în curți, grădini ori subsoluri. Această ambulanță trebuie să ajungă la o femeie de 71 de ani, care a suferit o criză diabetică. În cele din urmă, pacienta a fost dusă la salvare pe brațe de doi apropiați.

Pe o stradă, apa are aproape o jumătate de metru și a pătruns în multe dintre mașinile parcate. De pe treptele de la intrarea în curte, un cuplu privește cu amărăciune la dezastrul din jur. Un bărbat încearcă să ajungă cu bicicleta acasă prin apă. Mai departe, o adolescentă se plimbă cu o barcă pneumatică.

Bucureştiul, inundat şi el

Ploaia a cauzat mari probleme. Cartierul Văcărești, din sectorul 4, a fost între cele mai afectate.

Situația a fost dificilă și zonele din preajma Bucureștiului. La orele de vârf, mașinile au circulat bară la bară pe străzile pline de apă, iar un cartier rezidențial a fost inundat. După ora 19:00, locuitorii Capitalei au fost avertizați prin mesaj RoAlert de ploile torențiale care s-au abătut asupra orașului.

Bărbat mort în judeţul Neamţ

În judeţul Bacău, un bărbat de 70 de ani a găsit victimă viiturilor. A fost luat de apă, după ce podețul pe care se afla s-a rupt – și în localitatea Almaș din județul Neamț, unde persoana luată de apă a fost găsită de echipajele de intervenție în stop cardiorespirator, dar nu a mai putut fi resuscitată.

Apoi, zece muncitori care efectuau lucrări în localitatea Nereju din județul Vrancea au fost surprinși de creșterea râului și s-au refugiat într-un vagon remorcă, fiind așteptate echipe de intervenție.

Ce sunt cclonii din Marea Neagră?

Ciclonii care se formează în Marea Neagră sunt ceva mai rari fiindcă sunt mai puține situațiile probabilistice în care aerul rece din nord ajunge direct deasupra Mării Negre, o mare mai puțin întinsă cea Mediterană.

Din cauza acestui ciclon din Marea Neagră ANM a emis avertizare cod portocaliu de vreme severă în sud-est-ul țării, efectele se vor resimți până mâine noapte fiindcă avem acest câmp de presiune înaltă la nord de Marea Neagră și blochează ciclonul în poziția actuală oarecum și de aici și persistența condițiilor meteo.

Efectele se vor simți cel mai mult în est și sud-est, dar mai moderat și în restul țării.

Iunie este cea mai ploioasă lună din an și gradul de instabilitate este mare: vine aer rece din nord și se formează des cicloni.

author avatar
Andrei Ștefan
528 afisari

5 COMENTARII

  1. Interesanta alaturarea știrilor pe pagina web a ziarului, cea cu turistul rus lângă cea cu inundațiile apocaliptice. Te întrebi, o avea vreo legătură una cu alta? E posibil! Cum? Pe rusi ii deranjează „scutul” de la Deveselu, care a fost pus în discuție la recenta întâlnire dintre Putin și Biden. Pe de alta parte ciclonul din Marea Neagra, o mare de tip continental, parca nu se mai termina cu toate ca logica normala a lucrurilor spune ca „vremea rea” trece după trei zile. Asa ca e posibil sa faci legătură dintre cele doua situatii. Numai d-na de la Meteo, tunsa cu colt și cu mare grija sa dea bine pe sticla, nu înțelege nimic deși este ditamai directorul. Ne vorbește cu candoare despre modelele numerice de prognoza invatate de ea prin anii 70 și nu are noci o explicație cauzala a fenomenului, pentruca nu-l înțelege. Mamaie, rusii , din anii 70 de când ai terminat mata facultatea și pana în prezent au cercetat vreo 50 de ani vremea, iar mata ești depășită rău, asa ca lasă-ne, sa vina alții, tineri, cu mintea deschisa!

  2. Multa apa daca facea Citu o conducta cu Arabia nu doar ca scapam de inundatii dar ne imbogateam din rasadurile Saharei. Mare prost Citu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger