AcasăEconomieChiar şi ministrul Agriculturii recunoaşte că România e groapă de gunoi: "Intră...

Chiar şi ministrul Agriculturii recunoaşte că România e groapă de gunoi: „Intră lactate care n-au văzut laptele”. Inutil, tot nu face nimic

Afirmaţie şocantă de la ministrul Agriculturii, Florin Barbu. A spus că, în România, intră produse din lapte care nu sunt produse, de fapt, din lapte.

I-a sfătuit pe români să cumpere, în pieţe, de la vânzători care au certificat de producător.

Bem lapte şi mâncăm brânză care n-au „văzut”, de fapt, laptele autentic

Florin Barbu a confirmat ceea ce ştiam sau măcar bănuiam cu toţii: lactatele de import sunt, de fapt, produse contrafăcute.

Toată lumea ne spune că aducem şi mâncăm unt şi alte produse, caşcaval, venite din Franţa, care, îţi spun, anumite categorii de produse nu au văzut lapte.

Ideea noastră a fost în felul următor: să sprijinim sectorul zootehnic, am pus subvenţii foarte mari pentru a realiza cantităţi de lapte cât mai mari în România şi, prin proiectul INVESTALIM, să vină procesatori, să producem la noi în România şi unt, şi caşcaval, şi, practic, să consumăm produsele româneşti.

Sunt produse lactate şi produse din lapte care, practic, nu au văzut laptele! Spun că sunt din derivate din lapte.

Aceste derivate pot să fie făcute din zer. Deci, în România intră produse care nu sunt de o calitate superioară”, a afirmat ministrul pentru Profit.ro.

Clienţii să ceară certificatul de producător

În loc să vină cu măsuri concrete pentru stoparea acestor importuri şi pentru blocarea comercializării produselor contrafăcute şi artificiale, ministrul Agriculturii îi trimite pe români să le ceară „pieţarilor” certificatele de producători.

În pieţe cam jumătate sunt intermediari, jumătate sunt producători. Ce îi îndemn eu pe români este să cumpere acolo unde este afişat certificatul de producător.

Adică cei care l-au afişat sunt producători locali care sunt finanţaţi şi de Ministerul Agriculturii prin diferite scheme de ajutor de stat, iar cei care sunt intermediari nu au acest certificat de producător şi îi îndemn pe toţi românii să cumpere acele produse direct acolo unde sunt etichetate şi unde apare certificatul de producător”, afirmă Florin Barbu pentru sursa amintită.

Ministrul Agriculturii, spune că, deocamdată, nu crede că poate să fie creştere a preţului pâinii anul viitor.

author avatar
Andrei Ștefan
999 afisari

10 COMENTARII

 1. Ce îi îndemn eu pe români este să cumpere acolo unde este afişat certificatul de producător…si dupa gust, si dupa culoare si accent (sibieni).Caș iarna nu ar trebui sa gasesti la pret mic, branza e mai scumpa.iar laptele si smantana ar trebui inscriptionate „produs din lapte din Romania”.

 2. Și credeti că de la țărani găsiți produse făcute din lapte!?…și la urmă urmei care producători locali?…

  • Da, eu cumpăr in deobste de la ciobanii de pe Valea Doftanei sau Talea, Prahova.
   Am norocul că locuiesc în zona.
   E drept, brînză și laptele e mai scump că în supermarket dar am garanția că e proaspăt, natural și fără chimicale.
   Probabil prin piețele din București sau alte localități mari sunt piețe unde ciobanii autentici vin și vinde produse.
   Asta daca nu îi alungă poliția locală…mai își aduce cineva aminte de batrinica tirita de gorilele astea , pentru că vindea ceapa și pătrunjel, de la ea din gradina și nu dădea bon fiscal?

   • loool fara chimicale de la hotii de valahi care l-au omorat pe ciobanasul vrancean dupa ce in prealabil l-au instigat is pe ala ungurean. ce pot sa zic. Succes tinere! Pana si numele il ai pe masura ! Era o vorba din batrani august prostul.

 3. A verificat cineva in Romania carnea si produsele din carne din import, din Germania, Spania, Olanda, Austria si… si sa stabileasca continutul natural si continutul de antibiotice al acestor produse.
  Raufacatori ca cei de la conducerea ministerului sanatatii de astazi, ar trebui dusi in fata tribunalului poporului si dusi in Valea Piersicilor si nici atat nu ar fi indeajuns. Sa nu mai vorbim de lapte. Ulei de soia, de masline si, in cel mai bun caz, ulei de cocos, asta mancam. Se intelege, hidrogenat ca in vremea lui Hitler si triplat cu gelatina.
  Vesticii au adus aici intentionat numai mizerii, alimente toxice, boli animaliere ca trichinela pesta porcina si aviara si alte boli care sa distruga intentionat traditionala ocupatie a romanilor, de crestere a animalelor, au adus mucegaiuri si boli care ne ucid pomii fructiferi, nucii, prunii , legumele , rosiile, cartofii, strugurii, acesti raufacatori actioneaza direct prin aviatie si imprastie asupra padurilor si intregii zone cu vegetatie forestiera substante chimice care ucid speciile endemice de carpen, stejar,gorun, frasin si nuci, si..
  Singura solutie este sa abandonam aceste structuri de raufacatori,conduse de persoane fara discernamant,raufacatori, sa ne aparam minunata noastra tara, sa ne aparam muntii nostrii, apele , padurile, campiile, cu alte cuvinte sa ne preluam si aparam minunata noastra tara. .

 4. Ok, voi sa cumparati de la producatorii locali eu o sa cumpar numai din strainatate cum am facut si pana acum. D-aia e capitalism sa ai de unde alege. Nu poti sa te kci in gustul omului si asta e valabil de ambele parti.

 5. antibioticele se distrug prin fierbere, documenteaza-te inainte de a vorbi. vesticii au adus ce se vinde daca voi sunteti tembeli si cumparati junkuri ca nu va permiteti altceva e strict problema voastra dragilor. ce ati cautat in onor uniune? aaa, mureati de foame daca nu intrati. hai vorba poetului pasol na turbinca vidma

 6. sa ne preluam si aparam minunata noastra tara. .MINUNATA NOASTRA TARA
  hai sic tir si tavaleste in chinurile iadului comunistule cu tara ta ciordita de la altii care orice altceva numai minunata nu e

 7. Cand s-a introdus cota de lapte a fost moartea productiei de lapte romaneasca ca de nu ne ajunge laptele romanesc completam cu lapte (falsuri) din ue.A urmat boala vacii nebune,gripa aviara,pesta africana si tot asa pana se termina cu zootehnia din Romania.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri