AcasăSOCIALCertificatul Verde se schimbă! Comisia Europeană ia decizia ce-i priveşte pe toţi:...

Certificatul Verde se schimbă! Comisia Europeană ia decizia ce-i priveşte pe toţi: şi pe vaccinaţi, şi pe nevaccinaţi

certificat verde vaccinareCertificatul Verde se schimbă! Comisia Europeană ia decizia ce-i priveşte pe toţi: şi pe vaccinaţi, şi pe nevaccinaţi

Certificatul Verde, aşa cum îl ştim în ziua de azi, urmează să se schimbe. Comisia Europeană intenţionează să decidă în „câteva zile” dacă valabilitatea certificatelor UE de vaccin ar trebui să fie legată de dozele de rapel după o anumită perioadă de timp.

Conform liderilor europeni, certificatul verde al UE pentru COVID-19 ar trebui condiţionat de doze de rapel după şase luni, „pentru a evita orice crăpătură în peretele imunităţii care a fost deja construit pe continentul nostru”.

Macron vrea fiecare rapel în Certificatul Verde

Preşedintele francez Emmanuel Macron a spus săptămâna trecută că certificatul verde va fi legat de dozele de rapel pentru cei eligibili să le primească.

Întrebat cu privire la aceste comentarii într-o conferinţă de presă de vineri, un purtător de cuvânt al Comisiei a spus că „în prezent nu este prevăzută o perioadă de valabilitate pentru certificatele de vaccinare”, dar că „aceast lucru face parte din problemele pe care intenţionăm să le abordăm în următoarele două zile”.

Dă-ne câteva zile şi apoi vom oferi mai multă claritate din partea noastră cu privire la valabilitatea certificatelor de vaccin… şi la chestiunea rapelurilor”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Certificatul Verde, obligatoriu în România ca să mergi la job?

Proiectul de lege referitor la obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă își continuă drumul.

Deși acest proiect a fost respins la Senat, Camera Deputaților este cameră decizională, astfel că, dacă va fi votat, urmează promulgarea și apoi publicarea în Monitorul Oficial, după care actul normativ ar intra în vigoare.

În prezent, au fost făcute mai multe amendamente la varianta inițială, urmând ca după depunerea Raportului comun al comisiilor (1) să intre în dezbatere, fiind pe ordinea de zi a ședințelor Camerei Deputaților din 22 și 24 noiembrie 2021.

author avatar
Andrei Ștefan