AcasăSOCIALCertificatul verde impune marea segregare. Guvernul joacă la rupere

Certificatul verde impune marea segregare. Guvernul joacă la rupere

Guvernul Cîțu provoacă segregarea populației

Guvernul pregătește o lovitură grea pentru toți românii, folosindu-se de Parlament pentru a legifera și a extinde aplicarea certificatului verde. Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept a solicitat în mod expres participarea la dezbaterile din comisiile Senatului, pentru a se asigura că nu se vor introduce amendamente care să ducă la o segregare totală a populației.

Încercarea Guvernului de a introduce condiționarea accesului la locul de muncă a angajaților din asistența socială de testare pe bani proprii sau de vaccinare a fost urmată, aproape imediat, de anunțul introducerii certificatului verde pentru accesul în mall-uri, cinematografe și restaurante.

Deocamdată, pentru localitățile în care rata de incidență a cazurilor Covid depășește 3 la mie, însă este foarte posibil ca măsura să se generalizeze. Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept atrage atenția că aceștia sunt primii pași către segregarea populației și solicită renunțarea la astfel de măsuri.

”Dacă se începe cu obligativitatea vaccinării și testării la locul de muncă vor extinde peste tot și se va ajunge ca cei care nu se vaccinează să nu mai aibă voie să facă nimic. Scopul final este ca cine nu este vaccinat să fie exclus din societate. Certificatul verde din Regulamentul UE era folosit doar la trecerea frontierei, pentru că UE nu poate da asemenea norme care să fie obligatorii la nivel național. Acum vor să bage certificatul verde în lege, pentru că CCR-ul a spus clar, în Decizia 381, că nu avem lege care să impună testarea, vaccinarea sau trecerea prin boală pentru participarea la evenimente sau a intra în restaurante și cinematografe și că singurele măsuri care se pot introduce sunt cele prevăzute în Legea 55. Tot ce a făcut până acum Guvernul în acest sens a fost nelegal și neconstituțional, pentru că nu avea putere să stabilească altceva decât ce a decis Parlamentul. Cei mai mulți vaccinați sunt din sistemul bugetar, iar acum nevaccinații au început să fie presați de colegi să se vaccineze, unii fiind deja izolați în spații cu plexiglas”, ne-a declarat Elena Radu, președintele Coaliției pentru Apărarea Statului de Drept (CASD).

ONG-urile și sindicatele nu vor certificat verde național

Mai multe ONG -uri și sindicate au solicitat comisiilor Senatului și Guvernului participarea la dezbateri cu privire la proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență cu privire la așa-zisul ”certificat verde”. Conducerea CASD semnalează faptul că pe ordinea de zi a ședinței Guvernului din 15.09.2021 s-a aflat, la prima lectură, proiectul de OUG pentru modificarea și completarea Legii nr.55/2020 care prevede introducerea obligativității certificatului verde pentru profesioniștii din centrele de asistenta socială, reprezentanții Executivului declarând că urmează să completeze/modifice acest proiect și să introducă și noi categorii de cetățeni. ”De ce se prezumă că toate persoanele fără simptome sunt infectate și toate persoanele vaccinate sunt sănătoase, în condițiile în care realitatea ne dovedește că nu este așa? Acest certificat verde nu este o soluție în combaterea transmiterii virusului. Dovadă în acest sens stă faptul că, deși a fost introdus de către Uniunea Europeană pentru a fi folosit la deplasarea dintr-un stat în altul, nu s-a oprit nici transmiterea virusului și nici creșterea numărului de cazuri”, se arată într-un comunicat al CASD.

Segregați pe criteriul vaccinării

Statul trebuie să pună la dispoziția cetățenilor informații corecte și complete, atât despre virus, cât și despre vaccin și efectele adverse pentru ca fiecare cetățean să își analizeze singur riscurile și pentru situația în care nu se vaccinează și se infectează, dar și pentru situația în care se vaccinează, dar poate va avea efecte adverse, susține Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept. ”Fiecare cetățean să decidă pentru el care risc crede că este mai mic și fiecare dintre noi să respectăm decizia celuilalt. Nu putem să acceptăm să fim segregați pe criteriul vaccinării”, se mai precizează în comunicatul CASD.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.305 afisari

21 COMENTARII

  1. Zici pârțu si tragi apa. Daca ne uităm la mecla lui exact la tras apa ne duce gândul. Apă-canal. Si gunoaiele de la usr. Pă bune mă peneleule? Asta e față de premier si de presedinte de peneleu?
    V-ati făcut de rahat si cu arahat care dă ordine acuma vine si superpârțu cu certificatul că e pe val. Un peneleu de circ.
    Vă dă si România si diaspora la vot tot ce meritați. Treaba este ca gunoaiele zac prin multe alte orase la fel ca in sectorul 1. Si nu le pasă. Sunteți asa javre ordinare ca nici dracu nu vă mai votează in 2024. Voi tot o ciumă sunteti. D-aia galbenă.

  2. Cu cat joaca mai tare Matu si clica lui de criminali, cu atat se inversuneaza mai mult romanasii lui, asa ca multumim Matule, in curand o sa avem un mic, zglobiu si frumos razboi civil prin Walachistan !! Bravo, bai agariciule de roaker 🙂 Daca tu crezi, bai Matule, ca mai poti speria pe cineva, habar nu ai pe ce lume traiesti, Dumnezeu este mai tare decat clicile voastre de satanisti frenetici, planul vostru cu Plandemia voastra de kakat e oricum pe terminate, dar tot o sa ajungeti cu totii cu pielea pe bat, mark my words, bai bostanarule de Matu !! Si aminteste-i si la ordinarul ala de Nelu Talharu, sa stie si el cam ce il asteapta, ce cu senzatii tari de tot !!

  3. Ei nu-si dau seama ca tocmai obligativitatea da nastere la suspiciuni. De ce obligi oamenii sa faca ceva, de ce vor deveni mai reticenti. Sau nu le pasa, pentru ca asa sunt ordinele. Stim din istorie de lupta apriga a sclavilor sau a coloniilor pentru libertate si iesirea de sub cizma stapanilor. Sclavii romani vor sa fie sclavi, iar colonia vrea sa fie colonie.
    Ce sa mai zici despre asa gusturi?

  4. IN CURIND VINE 16 – 22 DECEMBRIE !
    A patit-o, el, presedintele Nicolae Ceausescu asa ca nici nu vreau sa ma gindesc la ce vor pati nazistii !!!

  5. Iohannis este criminalul Nr 1 al țării.El a spus mereu ,vaccinati-va.Vad acum că a murit o doctorita din Vilcea infectata cu covid și vaccinata de doua ori.

    • Am fost internat de mai multe ori la neuro-psihiatrie , se aude ambulanta , ma pitesc sub fusta Liviei sa nu ma gaseasca infirmierii ……

  6. Deja am primit instiintare de marire cu 40% la factura de gaz ! In paralel cu acest atac ati declansat persecutia neinjectatilor cu otrava diabolica si impunere pasaportului satanic la nivel intern ! O sa murim impreuna , cu voi de gat!

      • Vampirul Kostea Sugiuk si 777 , lihniti de foame , cu ultimele puteri , bat la usa unui bordel : – Am venit sa va sugem sangele ! Matroana : – Ne pare rau , aici nu se suge decat flaute zburlite cu gusa !

  7. Inca o data facem apel la cei vizati cu otravirea experimentala din sistemul de interne si armata sa faca ceva impotriva agenturilor ca Arafat , si cozilor de topor de la Guvern !

  8. Cine credeti ca este 777 , Cetatean , Vlad Tepes , livia , Shark , Lucian Balan si Jorj ?

  9. Sunt la reanimare , pe dumnezeul mamii ca nu mai calc pe la Trei Coceni la ce stiulete zburlit campion am mizdrit bobitele …..hihihihihihi

  10. @ Ce bă, se fac și analize de anticorpi COVID ca să propună guvernul restricții, ?

  11. Numai nebuni scriu pe aici (si autoarea care baga strambe). Daca va imbolnaviti, stati si muriti dracului acasa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger