AcasăSOCIALCertificatul verde a pustiit restaurantele și zonele de food-court din mall-uri. Cum...

Certificatul verde a pustiit restaurantele și zonele de food-court din mall-uri. Cum a arătat Capitala în prima zi de restricții – VIDEO

certificat verdeCertificatul verde a pustiit restaurantele și zonele de food-court din mall-uri. Cum a arătat Capitala în prima zi de restricții - VIDEO

Bucureștiul a intrat în scenariul roșu de la miezul nopții de vineri spre sâmbătă, ceea ce înseamnă că va fi obligatoriu certificatul verde COVID, pentru accesul în localuri, săli de spectacole, evenimente private, săli de sport sau restaurantele din mall-uri.

Măsurile au intrat în vigoare în urma deciziei luate vineri de către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, la capătul unei ședințe care a durat mai bine de 6 ore. Vineri, rata de infectare în București a ajuns la 3,77 la mie.

Restaurantele din București nu au mai fost la fel de aglomerate, sâmbătă, având în vedere că mai pot primi doar clienți care pot face dovada vaccinului, a unui test negativ sau a trecerii prin boală.

Centrul Vechi, polul distrației în Capitală, a arătat ca la începuturile pandemiei. Astfel că localurile au devenit aproape pustii în prima zi de certificat verde în București. Și zonele de servire ale restaurantelor și ale cafenelelor din mall-uri au arătat la fel.

Patronii de restaurante se așteaptă la clienți mai puțini

„Se simte și în încasări și la numărul de persoane care ne trec pragul. Clienții nu sunt obișnuiți cu această procedură. În mare parte nu știu. O parte refuză să prezinte certificatul. Am întâlnit situații în care erau grupuri mai mari de 7-8 persoane. Șase au prezentat certificat, o persoană nu avea. A fost destul de dificil, le-am spus că nu se poate să rămână în interior. Unii au ales să rămână și alții au plecat”, a declarat un patron de restaurant.

Odată cu intrarea în scenariul roșu, bucureștenii o să depindă de certificatul verde atunci când ies în oraș. Codul QR necesar pentru a intra într-un restaurant, cafenea sau la cinema, poate să fie obținut pe site-ul certificat covid.gov.ro, dacă sunt introduse adeverința de vaccinare, dovada trecerii prin boală sau un test negativ pentru COVID-19.

Certificatele verzi o să fie verificate la intrarea în local. Angajații restaurantelor și-au descărcat aplicațiile care vor arăta dacă un document este fals sau nu, dar se așteaptă să scadă numărul oamenilor care le trec pragul.

author avatar
Andreea Vlad
735 afisari

3 COMENTARII

  1. Piş ații pnl îsi bat joc de toți.
    De la simplii cetățeni până la cei care au ceva afaceri si sunt susținuți financiar de cine mai face o nuntă, un botez, o petrecere, un concediu. Pârțu este pus de ue si sustinut de cyborg ca să ne distrugă țara din toate părțile. Naziștii din fruntea țării noastre nu se lasă până nu ne pun cu totul pe butuci. Asa că pregătiți noua revolutie. Jos piş ații pnl.

  2. F.B! Eu unul voi mai intra in restaurante/malluri numa cind nu mai ma intreaba nimeni de vaxxin,teste,etc. Pînă atunci flit!! Multa UE la toata clasa politica incepînd cu usru,pnlu,udmru,pesseedeeuu!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger