AcasăSOCIAL“Centrat pe persoană”. Tendințe la locul de muncă în 2023

“Centrat pe persoană”. Tendințe la locul de muncă în 2023

De la izbucnirea pandemiei Covid-19, în urmă cu trei ani, au apărut o multitudine de opinii pentru a reflecta tendințele globale de la locul de muncă, sănătatea și bunăstarea angajaților, în timp ce aceștia caută echilibrul perfect între viața profesională și cea privatată.

Dar ce fac angajatorii în această privință? Vom  asista la o schimbare în modul în care funcționează locurile de muncă din întreaga lume în 2023?

Vestea bună este că multe companii plănuiesc să introducă un nivel „fără precedent” de personalizare a experienței zilnice a angajaților, potrivit raportului World of Work Trends Report 2023 al Top Employers Institute.

Această creștere a nevoilor individuale ale angajaților va avea mult mai mult de parcurs în acest an și ceea ce a fost „centrat pe oameni” va deveni „centrat pe persoană”.Personalizarea nevoilor consumatorilor a reprezentat o provocare pentru companii, iar acum angajații se așteaptă să fie tratați ca și clienți „interni”.

Angajatorii se vor concentra pe “bunăstarea angajaților, pe echilibrul dintre viața profesională și cea privată și pe oportunitățile de învățare în era post-coronavirus”.

Între timp, firmele care preconizează o creștere ridicată sau cele cu o forță de muncă înfloritoare și culturi de inovare împărtășesc toate o agendă: să se concentreze pe a deveni mai umane și mai ușor de relaționat, spune compania de consultanță Mercer în raportul său Global Talent Trends 2022-2023.

Tendința este diametral opusă de „marea demisie”, când milioane de angajați din economiile avansate au părăsit locurile de muncă pentru a căuta un echilibru mai flexibil între viața profesională și viața privată, după ce au lucrat de la distanță în timpul pandemiei.

“Competențele și forța de muncă rămân limitate în fața unei piețe a muncii care continuă să fie surprinzător de dinamică, având în vedere contextul inflației și criza asociată a costului vieții”, a declarat Jon Boys, economist la Chartered Institute of Personnel and Development.

“Mulți angajatori recunosc potențialul de a atrage anumite grupuri pentru a ocupa posturile vacante, dar acest lucru necesită, de asemenea, un accent pe îmbunătățirea calității locurilor de muncă, în special a flexibilității. Munca flexibilă rămâne o prioritate de top pentru angajații la nivel global în 2023”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
117 afisari

1 COMENTARIU

  1. Munca flexibilă este doar pentru câteva domenii care implică muncă de birou și pe care o vor face computere AI în scurt timp.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Promisiunea lui Florin Piersic, de pe patul de spital. Mesajul emoţionant pe care l-a transmis fanilor

Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic de medicii Spitalului „Foișor” din București, unde este internat actorul în vârstă de 88 de ani. Starea sa...

De ce românii cumpără tot mai mult produsele marcă proprie ale supermarketurilor. Nu e vorba doar despre preţ

Retailerii au observat că au început să se golească, într-un timp cât mai scurt, rafturile pe care sunt aşezate produsele marcă proprie.Cercetările de piață...
proger