AcasăSOCIALCelebrele pistoale Beretta, cumpărate de MAI, se fac țăndări la contactul cu...

Celebrele pistoale Beretta, cumpărate de MAI, se fac țăndări la contactul cu solul

Atac Maroc

Autoritățile au refuzat să achiziționeze pistolul românesc de la Cugir, care a dat rezultate foarte bune în poligon, și au preferat importurile de pistoale Beretta, cumpărate masiv de MAI. Șocul cel mai mare al polițiștilor a fost când, în timpul unui incident grav petrecut în județul Cluj, pistolul Beretta s-a făcut țăndări după ce a căzut pe asfalt. Nici amărâtele de sprayuri lacrimogene, cu care sunt dotați angajații MAI, nu au funcționat, polițiștii fiind răniți de agresori. 

Un incident extrem de grav petrecut în localitatea Săcuieu, județul Cluj, despre care conducerea MAI nu a scos un sunet, a relevat încă o dată politica catastrofală a achizițiilor de armament. Astfel, în timpul unei altercații a polițiștilor cu agresorii, pistolul Beretta a căzut pe asfalt și s-a făcut țăndări, devenind inutilizabil. Mai mult, nici sprayul lacrimogen din dotarea polițiștilor nu a avut niciun efect asupra atacatorului, semnalează Sindicatul Polițiștilor Europol.

Constatările au fost făcute în urma incidentului recent din localitatea Săcuieu, județul Cluj, unde polițiștii au fost sesizați că mai mulți cetățeni fură material lemnos dintr-o pădure, proprietate privată.

”Pădurarul, care era la fața locului, a relatat că persoanele surprinse în flagrant au devenit deosebit de agresive și nu le-a putut reține. După reținerea celor două persoane care conduceau atelajul încărcat cu materialul lemnos sustras, polițiștii i-au condus la sediul brigăzii silvice din localitate pentru întocmirea actelor de constatare și confiscare. Aici însă, a apărut o a treia persoană al cărei scop era eliberarea celor 2 reținuți, care a folosit bolovani și alte obiecte contondente. Polițiștii l-au somat să se oprească din acțiunea agresivă, iar pentru faptul că bărbatul nu s-a conformat, au procedat la imobilizarea acestuia. Cu toate acestea, agresorul, nu numai că nu s-a supus, ci a ripostat lovind din mâini și din picioare, fiind lovit inclusiv unul dintre cei doi colegi. Unul dintre polițiști a fost nevoit să utilizeze spray-ul iritant lacrimogen, care nu a produs însă niciun efect, agresorul continuând să se îmbrâncească cu unul dintre polițiști, pe care a încercat să îl lovească cu pumnii”, relatează Sindicatul Europol.

Luptă corp la corp

În toată această luptă corp la corp, agresorul a tras de uniforma și mijloacele din dotare aflate pe centura polițiștilor, până când tocul cu arma de pe centura unuia dintre polițiști s-a rupt. Agresorul a luat în mână arma, a îndreptat-o spre polițiști și pădurar, cu scopul vădit de a o folosi. Pentru că agresorul nu s-a supus somațiilor repetate de a arunca arma din mână, fiind vorba despre o situație evidentă în care viața persoanelor de față era pusă în pericol, polițistul dezarmat a scos rapid pistolul din tocul colegului său și a executat două focuri în plan vertical. Pentru că nici în urma acestor somații agresorul nu a aruncat arma, polițistul a executat foc asupra picioarelor, rănindu-l pe bărbat. Doar în acel moment, agresorul a aruncat arma din mână, susțin sindicaliștii de la Europol.

”Pistolul Beretta, căzut pe sol, a devenit inutilizabil, pentru că s-au rupt niște piese de pe el. Este pentru prima dată când asistăm la ușurința cu care noul pistol din dotare, Beretta PX 4 Storm, este adus în stare de neîntrebuințare doar în urma impactului cu solul”, ne-a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol.

60 de persoane agresive contra a doi polițiști

La scurt timp, la fața locului s-au adunat peste 60 de persoane, nemulțumite de faptul că poliția a reținut autorii furtului, dar și pentru faptul că au folosit forța și mijloacele din dotare asupra membrului comunității lor. Violențele au continuat asupra polițiștilor și personalului medical, fiind chiar distrusă una dintre autospecialele de poliție ajunsă la fața locului în sprijin. ”De menționat este că întreaga capacitate de intervenție a poliției la acel moment, a fost reprezentată de încă două echipaje care se aflau la zeci de kilometri, unul de ordine publică de pe raza orașului Huedin și un echipaj de rutieră. După alte câteva zeci de minute, s-au suplimentat forțele cu grupa din cadrul structurii de acțiuni speciale și jandarmi. În mediul rural, din cauza numărului mic de polițiști, oricând o astfel de situație poate escalada iar colegii noștri să fie în inferioritate numerică, fiindu-le puse în pericol integritatea corporală sau chiar viața. Iar pentru cei care vor spune că pot folosi arma, să facă un mic exercițiu de imaginație și să se gândească asupra cărora dintre cele 60 de persoane ar face uz de armă prima dată”, mai arată Sindicatul Europol.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.815 afisari

12 COMENTARII

  1. Asupra liderului si celui mai agresiv! Cititi bah tabla SUN TZU! Chiar daca stati prost cu cititu si cu intelegerea 1

  2. Da…DIICOT ce zice despre furtul organizat de lemne si tentativa de omor?
    Dupa ce toate localitatile vor fi luate de viituri datorita defrisarilor masive si necontrolate….poate,poate vor lua masuri.

  3. TZZIGANI ca CIOLACU SI ILIESCU SI NASTASE SI O MARE PARTE A RRROMANIEI CARE VA DISPARE IN MAX 20 DE ANI

  4. Jandarmerița din Vatra Dornei care a omorât un bărbat nevinovat …
    stirileprotv.ro › Stiri actuale
    25 iun. 2021 · Jandarmerița din Vatra Dornei care i-a pulverizat, în iulie 2019, spray lacrimogen în ochi unui bărbat ce avea ulterior să decedeze, …

    -blesteme,
    sa-i moara copiii si nepotzii!

    • Femeia găsită împușcată în cap la Brașov era polițistă. A lăsat un …
      http://www.replicaonline.ro › femeia-gasita-impuscata-in-cap-la-brasov-era-politi…
      31 dec. 2021 · Femeia găsită împușcată în cap la Brașov era polițistă. … A făcut scandal în club și a fost calmat de bodyguard cu spray-ul lacrimogen.

      • [PDF] Poliţistul întruchipează în modul cel mai armonios
        http://www.politiaromana.ro › files › revista_politia
        12 oct. 2019 · Bacău, Bistri a Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, … cu ite, un baton telescopic, o bâtă și un spray paralizant.

        (era greu de inventat asa,
        am copiat de la ggglll)

        • (PDF) Thomas Harris -Dragonul Rosu – DOKUMEN.TIPS
          dokumen.tips › Documents
          Celălalt ţinea un spray paralizant. ― Du-te în fundul celulei, doctore Lecter. Cu faţa la perete. Dacă te întorci sau vii către bare înainte să auzi că s-a …

  5. ACHIZITII MILITARE DE KKAT CA IN VREMEA LUI IOHANNIS, CATU, ARAFAT SI CIUCA NU O SA VEDETI CAT TRAITI. GIRATI DE ACEST INFRACTOR TRANSPARTINIC, CATALIN PREDOIU PELTICUL INTERLOP. NU VA E RUSINE CRIMINALILOR UNDE ATI ADUS TARA?! VOI TREBUITI TRASI IN TEAPA, CA TOT VA PLACE GAURIREA IN DOS…

  6. Romanii se scandalizeaza foarte tare cind compatrotzii nostri de origine Hindusa fura lemne dar nu se scandalizeaza cind ii lura SUA, UE si altzii… Niste cetateni de la care vine gripa aviara fura o carutza de lemne de la boier ca sa-si hraneasca si sa-si imbrace puradeii. America fura un trilion de dolari ca nu se mai sayura cine a furat mai mult? Cine e mai jegos?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger