AcasăSOCIALCele mai sigure locuri din România în care să te ascunzi în...

Cele mai sigure locuri din România în care să te ascunzi în cazul unui atac nuclear. Nicio bombă din Rusia nu te atinge aici!

Cele mai sigure locuri din România în care să te ascunzi în cazul unui atac nuclear. Nicio bombă din Rusia nu te atinge aici! (sursa foto: facebook/Salina Turda)

Războiul din Ucraina, care a început în urmă cu două săptămâni, ca urmare a atacului Rusiei, continuă să iște îngrijorări în Europa, dar și în România. Ucrainenii au continuat, în ultimele zile, să părăsească granițele acestui stat, lăsându-și în urmă locuințele, pentru a căuta refugiu din calea conflictului, mulți dintre ei ajungând și la noi în țară.

În tot acest context marcat de îngrijorare, nu sunt puțini românii care s-au întrebat care ar fi cel mai sigur loc din România în cazul unui atac nuclear. Și unde s-ar putea feri de un potențial astfel de pericol.

În ultima perioadă, s-a vorbit despre adăposturile de protecție civilă, recent fiind anunțat faptul că se fac controale la nivelul IGSU, pentru a vedea în ce măsură sunt pregătite – VEZI detalii AICI.

Salina Turda și Peștera Movile

Însă când vine vorba de zone naturale și sigure de protecție în cazul unui eventual atac nuclear, s-a aflat că la noi în țară ar fi două astfel de locuri: Salina Turda și Peștera Movile.
Salina Turda, aflată lângă Cluj-Napoca, ar fi unul dintre cele mai sigure locuri din România în cazul unui astfel de atac, potrivit stiridinlume.ro. Salina are o adâncime de aproape 200 de metri și ar putea adăposti peste 800.000 de oameni, fiind utilizată ca adăpost antiaerian în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, conform aceleiași surse.

Totodată, românii s-ar putea adăposti, în caz de pericol, în Peștera Movile, din apropiere de Mangalia, județul Constanța. Peștera Movile se află la 30 de metri adâncime, având o suprafață de peste 300 de metri, potrivit sursei menționate.

Pe lângă aceste două zone naturale, ar fi și varianta subsolurilor caselor și al blocurilor.

Citiți și: Câte buncăre are România și câți oameni se pot adăposti în ele în cazul izbucnirii unui război. Iată lista completă a adăposturilor, conform IGSU

Ministerul Sănătății și MAI se contrazic reciproc. Scandal pe iodura de potasiu

author avatar
Andrei Coman
1.759 afisari

10 COMENTARII

  1. Lăsați prostiile! Nu există „loc sigur” în caz de atac nuclear, așa că nu mai vehiculați năzbâtiile astea. Sau aveți impresia că dacă ne ascundem ca șobolanii două, trei zile gata, am scăpat?! Ar trebui să stam sub pământ cel puțin 5 ani, isteților!

  2. dar nu mai bine ar lua conducatorii nostri niste maciuci pe schinare, iar noi ne-am vedea de treaba noastra?
    niste maciuci pe schinare le-ar aduce mintea la loc, de la johanis in jos, tuturor celor ce cauta razboi.
    in razboi functioneaza cel mai bine legile duhovnicesti, iar daca altii vor razboi nuclear sa faca pe teritoriul lor. ca noi daca plecam genunchii DUMNEZEU VA AVEA GRIJA ca nici bombe si nici vant atomic sa nu ne vatame.
    sa stam bine, sa luam aminte! si sa ne vedem de treaba noastra, ca avem multa, nu ne mai trebuie distrugere si razboi.
    ciuca asta prim ministru este militar de profesie. oare el n-o fi jurat sa-si apere tara? tara lui nu este Romania?.ciuca o jurat pt.NATO? nu cred, asa ca alte contracte, articole, rezolutii pot fi schimbate si trebuie adaptate doar dupa interesul national. a se vedea ce face austria(care nici maca nu a intrat in NATO), respectiv ungaria.
    asa penibili am ajuns…chiar in situatia de a ne apara tara de NATO si SUA, in primul rand.
    Ucraina a vrut NATO. acum Ucraina mai vrea NATO?
    cine a suferit si sufera toata distrugerea din Ucraina?

  3. „ar putea adăposti peste 800.000 de oameni” Si aia optsudemii de oamini,ci mananca,ci bia,uni se ca-ca?

  4. eu ma duc cu johanis, unde se ascunde el acolo vreau si eu :)) desi cred ca m-as plictisi foarte tare, sa stai langa un dulap care nu vorbeste …..

  5. Peștera Movile se află la 30 de metri adâncime, având o suprafață de peste 300 de metri, potrivit sursei menționate.
    Autorul articolului are serioase probleme: ce inseamna ,,o suprafata de peste 300 de metri” ???

    • La „scoala ” care o au multi ziaristi , o fi inteles ca suprafata de 300metri inseamna 300mx300 m !

      • in franta au fost scoase ceasurile din salile de curs ale universitatilor deoarece studentii nu mai stiu sa le citeasca deci probabil ca nu

  6. Cum sa fie loc sigur cand e baza americana in Campia Turzii (la 7km distanta). Pai acolo e tinta rusilor. Stiri de 2 lei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger