Cauta

Cele mai grave greşeli pe care le fac oamenii când folosesc un cuptor cu microunde. Unele pot pune locuinţa în pericol!

Cele mai grave greşeli pe care le fac oamenii când folosesc un cuptor cu microunde. Unele pot pune locuinţa în pericol! - Ziarul National

Cele mai grave greşeli pe care le fac oamenii când folosesc un cuptor cu microunde. Unele pot pune locuinţa în pericol!

Specialiştii electricieni avertizează că există o serie de greşeli frecvente pe care oamenii le fac atunci când folosesc un cuptor cu microunde. Trebuie să le evitaţi pentru a pune casa în pericol.

De exemplu, Unii oameni folosesc partea de sus a cuptorului cu microunde ca spațiu de depozitare pentru diverse obiecte, fructe, prosoape de hârtie sau cărți de bucate. Experții avertizează că această practică poate fi periculoasă.

Nu blocaţi ventilaţia!

“Dacă aveți o bucătărie mică și un cuptor cu microunde pe blat, poate fi tentant să folosiți partea de sus pentru depozitare suplimentară”, explică specialiștii de la Cookology, conform Libertatea. „Totuși, acest lucru poate bloca ventilația, cauzând supraîncălzirea, deteriorarea aparatului sau chiar un risc de incendiu”.

Deși mulți știu că nu trebuie să folosească obiecte metalice în cuptorul cu microunde, Cookology avertizează că și utilizarea plasticului poate fi problematică. „Recipientele din plastic care nu sunt sigure pentru microunde pot elibera substanțe chimice în alimente, mai ales la încălzirea preparatelor grase sau uleioase”, explică experții.

Curățarea cuptorului cu microunde este deseori o activitate evitată, dar este esențială pentru menținerea igienei și a eficienței aparatului. „Un cuptor cu microunde murdar absoarbe mai multă energie și gătește mai puțin eficient”, au explicat experții Cookology.

Electricienii recomandă evitarea soluțiilor de curățare care conțin înălbitori sau amoniac, deoarece acestea pot lăsa în urmă vapori toxici care pot contamina alimentele.

Ce să nu încălzeşti niciodată la cuptorul cu microunde

Pizza: Microundele transformă o felie de pizza într-o bucată moale, cauciucată și fără viață. Aburul din sos și brânză pătrunde în aluat, iar crusta își pierde complet crocantul.

Ouă: Ouăle fierte tare pot exploda la microunde, potrivit hellotaste.ro. Aburul acumulat sub coajă creează presiune, iar rezultatul e o mică bombă culinară. Ouăle jumări și omletele devin cauciucate și se usucă.

Paste: După ce stau la frigider, pastele absorb sosul și se usucă. La microunde, amidonul din ele se întărește, iar sosurile cremoase se separă în grăsime și lichid.

Pâinea: Microundele declanșează procesul de retrogradare a amidonului, făcând pâinea tare și elastică după câteva secunde.

Friptura: O friptură bună își pierde farmecul la microunde. Exteriorul se înmoaie, grăsimea se separă, iar interiorul devine tare și uscat.

Ultimele stiri

  • A murit scriitorul Radu F. Alexandru. „Cultura română pierde una din personalitățile sale de excepție”
  • VIDEO. Scandal la primele ore ale dimineții, la intrarea în Mamaia. Șase tineri au ajuns la Poliție după o încăierare
  • Cele mai grave greşeli pe care le fac oamenii când folosesc un cuptor cu microunde. Unele pot pune locuinţa în pericol!
  • Miliardarul rus care a fondat Telegram vrea să lase cât mai mulţi moştenitori. Oferta lui pentru femeile care acceptă să-i nască un copil
  • Tragedie de proporţii în a doua zi de Crăciun! Doi tineri au murit după ce două maşini s-au ciocnit violent într-o comună din Bistrița-Năsăud
  • Ce se întâmplă cu vremea după valul de frig de Crăciun. Prognoza meteo până spre final de ianuarie/Informațiile vin de la ANM
  • Locuri de muncă în Bucureşti. Românii care vor să muncească în Capitală pot alege dintre 7.000 de joburi disponibile
  • Muncitorii au găsit o casetă metalică sub talpa Cavalerului de pe acoperişul Castelului Corvinilor. Ce se ascundea înăuntru
  • VIDEO. Furtuni și inundații devastatoare în California. Trei persoane și-au pierdut viața
  • Locul de muncă plătit cu 30.000 de euro pentru 6 luni. Ce criterii de angajare trebuie să îndeplineşti
  • Exit mobile version