Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit că a eliminat două alimente din dieta sa zilnică din cauza efectelor pe care acestea le au asupra activității cerebrale.
Este vorba despre pâine și cartofi, care sunt nelipsite de pe masa românilor.
De ce suntem mereu obosiţi
O masă ideală include jumătate de farfurie de legume (care conțin fibre, vitamine și minerale), un sfert de farfurie de carbohidrați și un sfert de farfurie de proteine, conform nutriționiștilor.
„Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile.
Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Gust, dar nu mănânc cartofi prăjiți. Cartoful, în general, îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează activitatea cerebrală”, a spus medicul Vlad Ciurea, potrivit Antena 3 CNN.
Medicul le cere oamenilor să consume proteine slabe: curcan, pui, ouă, linte, cereale integrale, peștele de apă rece, cum ar fi somonul, macroul și sardinele, sunt surse excelente de acizi grași Omega-3, nucile, legumele verzi, printre care se numără spanacul și varza.
Românii nu mai au bani de alimente sănătoase
Prețurile alimentelor au ajuns la cel mai mare nivel din ultimele 18 luni, lucru observat și de românii care nu reușesc să ducă un trai decent, conform unor date oficiale transmise de Organizația Națiunilor Unite.
Astfel, tot mai mulți oameni sunt nevoiți să facă economie la mâncare pentru a-și putea plăti ratele sau chiriile care sunt din ce în ce mai mari.
Potrivit ONU, prețurile mondiale pentru alimente sunt cele mai mari din ultimele 18 luni.
„La tot sunt prețurile foarte mari. Nu te poti apropia de nimic. Mai ales de carne, eu sunt terminata. Cu 14 mil pensie, va dati seama dupa 37 ani de munca. E groznic”, a spus o femeie pentru postul Realitatea Plus.