AcasăSOCIALCel mai grav efect al crizei provocate de Covid-19: foametea! Unde a...

Cel mai grav efect al crizei provocate de Covid-19: foametea! Unde a atacat acest flagel cel mai mult

foameteCel mai grav efect al crizei provocate de Covid-19: foametea! Unde a atacat acest flagel cel mai mult

Criza din întreaga lume provocată de Covid-19 a avut un efect foarte grav, pe care, poate, unii l-au neglijat: foametea! În 2020 s-a înregistrat o înrăutățire severă a foametei la nivel internațional, au anunțat Națiunile Unite – în mare parte și cel mai probabil din cauza efectelor generate de pandemia de COVID-19.

Securitatea alimentară a milioane de oameni, mulți dintre aceștia fiind copii, este în pericol. „Din nefericire, pandemia continuă să expună slăbiciunile sistemelor noastre alimentare, care amenință viețile și traiul unor oameni din lumea întreagă”, scriu conducătorii celor cinci agenții ale Națiunilor Unite în Preambulul raportului din acest an.

Declinul este ireversibil

Nivelul foametei începuse să crească deja la jumătatea decadei 2010-2020, spulberând speranțele unui declin ireversibil. În mod îngrijorător, în 2020 foametea a crescut atât în termeni absoluți, cât și proporționali, depășind creșterea populației: se estimează că aproximativ 9,9% din populația generală a fost subnutrită anul trecut, în creștere față de 8,4% în 2019.

Malnutriția a continuat sub toate formele sale, copiii plătind prețul cel mai scump: se estimează că în 2020 peste 149 de milioane de copii cu vârste sub cinci ani au fost subdezvoltați sau prea scunzi pentru vârsta lor; peste 45 de milioane cu masă musculară redusă sau prea slabi pentru înălțimea lor; și aproape 39 de milioane supraponderali.

Un număr total de trei miliarde de adulți și copii nu au avut acces la un regim alimentar sănătos, în cea mai mare parte din cauza costurilor excesive.

Foametea a lovit şi Coreea de Nord

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a recunoscut că ţara sa se confruntă cu o ‘situaţie alimentară sub tensiune’, au raportat miercuri media oficiale.

Coreea de Nord, a cărei economie este afectată de mai multe sancţiuni internaţionale impuse ca răspuns la programele sale militare interzise, suferă de mult timp de o gravă penurie alimentară. Anul trecut, pandemia de coronavirus şi taifunurile şi inundaţiile au dat o lovitură puternică economiei sale.

În cadrul unei reuniuni plenare a Comitetului Central al Partidului Muncitorilor (partidul unic), Kim Jong Un a afirmat că situaţia economică s-a îmbunătăţit, înregistrându-se o creştere a producţiei industriale de 2% comparativ cu anul precedent.

author avatar
Andrei Ștefan
218 afisari

3 COMENTARII

  1. Pai da ca la noi fermierii arunca castravetii cum sa i dai cu 50 de bani qilu unde e afacerea? Afacerea e ca poti constrange astfel de pierderi prin binefacere. Cum ar insemna sa dai castravetii armati pt conservare? Caselor de batrani, creselor, scolilor si oamenilor bisericii ce cunosc multi nevoiasi.La mere suntem iar bogati da muci. La fel se arunca tone din restaurante… Congelat si vamos Africa de Sud unde ciorile Floyd au atacat molurile ca pirania in Argentina. Deci Miss Piggy are legi de dat pana mai ia niste tochitura cu jumari da fara mujdei ca miroase…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger