AcasăSOCIALCedează autorităţile în faţa greviştilor de la transportul în comun? Directorul STB,...

Cedează autorităţile în faţa greviştilor de la transportul în comun? Directorul STB, gata de compromisuri

greva stbCedează autorităţile în faţa greviştilor de la transportul în comun? Directorul STB, gata de compromisuri

Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti (STB), Adrian Criţ, a declarat vineri că propune sindicatului reprezentativ deschiderea negocierilor pentru contractul colectiv de muncă, dar cu condiţia ca vineri angajaţii STB să iasă pe traseu.

Criț este de părere că și-a făcut bine treaba în calitate de manager al companiei și că bucureștenii nu ar trebui să sufere ”din cauza unor interese ale unor lideri”.

Părţile pun presiune una pe alta

Concret, propun deschiderea negocierilor contractului colectiv de muncă, chiar începând cu ziua de luni.

Astăzi voi retransmite acest lucru în atenţia sindicatului reprezentativ, condiţionând faptul că angajaţii trebuie să intre de astăzi pe traseu. Nu cred că cetăţenii trebuie să sufere doar pentru orgoliul unor lideri”, a afirmat Adrian Criţ.

Rugămintea mea este ca angajații să intre pe traseu, să intrăm în negocierea contractului colectiv de muncă așa cum spune legea, negocierea durează 2 luni de zile și nu trebuie să abordăm de la început majorarea salarială.

Nu vreau să evidențiez anumite probleme care sunt speculate de unii lideri. Problemele sunt vaste în STB, și nu sunt de acum. A fost o societate căpușată și noi trebuie să o eficientizăm”, a conchis directorul STB.

Protestatarii au parcat mașini în fața depourilor și pe șinele de tramvai iar șoferii nu sunt lăsați să iasă pe traseu.

author avatar
Andrei Ștefan
535 afisari

6 COMENTARII

  1. Ce contract colectiv de munca? RATB era regie iar STB ESTE …. SOCIETATE. Solerii au 6100 lei/luna , noi avem banii astia?

  2. A ridicat t nicusor din umeri cand s au dus sindicalistii sa discute asa ca autoritatea s aatuncat o la cos el si oamenii trebuie sa dea jos toti incompetentii care ii duc lla rruina!! Sa plece ei care i au salarii triple fata de stb isti!!@

  3. Omule, dacă vrei să stingi conflictul nu ar fi fost mai cinstit să-ți dai demisia? Chiar dacă pare că nu trebuie cedat în fața șantajului sindicalist, câștigai mai mult dacă făceai un gest de demisie de onoare, deoarece nimeni nu este de neînlocuit decât la cimitir.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger