AcasăSOCIALCeapa a ajuns o legumă de LUX. Mai bine cumperi carne, ar...

Ceapa a ajuns o legumă de LUX. Mai bine cumperi carne, ar putea fi mai ieftin!

Legumele de pe masa de Paşte 2023 ar putea depăşi, ca preţ, carnea! S-a ajuns la situaţia în care prețul unui kilogram de urzici „concurează” cu cel al cărnii.

De exemplu, un kilogram de carne de vită costă 38 de lei, iar un kilogram de carne de porc se poate vinde și cu 24 de lei.

Ceapă costă 10 lei/kg

Una dintre cele mai consumate legume de la noi din țară a ajuns să coste o avere. Ceapa uscată românească costă aproape 10 lei pe kilogram, în timp ce aceea din import ajunge la la 7 lei pe kilogram. Și arpagicul, care este la mare căutare, a înregistrat creșteri semnificative ale prețului.

În pieţe, au început să apară primele verdeţuri şi legume, doar că preţurile acestora sunt duble, comparativ cu anul trecut. Pe de altă parte, producătorii spun că preţurile sunt mult mai mici la poarta serelor.

Ceapa româneacă, tot mai rară

Pe rafturile supermarketurilor din România se găsește foarte rar ceapa românească, în general fiind scoasă la vânzare ceapă din import din Polonia, Olanda, ori Franța. Iar dacă stăm să ne uităm la prețuri, în Franța un kilogram ceapă costă un euro, în timp ce în Olanda 1,19 euro.

Printre vinovaţi, dincolo de speculanţi şi intermediari, o vină o poartă şi supermarketurile – cele care au ajuns să dicteze politica de preţ pentru întregul sector alimentar din România.

author avatar
Andrei Ștefan
991 afisari

7 COMENTARII

  1. Vând curse/capcane pentru greieri, lăcuste și gândaci de colorado. Preț imbatabil.

  2. Un lucru e sigur, „”fraierii nu mor, ei doar sunt de fiecare data alții „. Nu cumpărați ceapă 2 săptămâni, prețul va scădea la 3 lei/kg. Deocamdată, patronii de la supermarketuri sa se înnece cu ceapa

  3. Pt.ca a apaarut ceapa verde numai de asta consum! E proaspata si sanatosa si romaneasca din piață de la țărani,români..Pot sa scrie preturi si peste 10 lei, ca vb.proverbului: Nu e nebun cine cere , e nebun cine dă! Nu e nebun cine a mâncat 7 pâini ci e nebun cine i-a dat

    • Parțial de acord. 10 lei e ordinul de partid al lui A.S., că lumea să se bucure că a cumpărat cu 6. Discutabil cu ceapa de la țăranii români, nu știu în ce piață îi găsiți. Probabil că sunt aceeași care vând ” usturoi românesc” din cel cu cățeii albi, iuți și cu o aromă bizară, fără legătură cu usturoiul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger