AcasăSOCIALCea mai nouă ofertă a Guvernului pentru profesori: bani şi alte promisiuni....

Cea mai nouă ofertă a Guvernului pentru profesori: bani şi alte promisiuni. Cum au reacţionat sindicaliştii?

grevaCând s-ar putea opri greva profesorilor. Sindicatele, așteptate să dea un răspuns la ultima ofertă a Guvernului

Dascălii au protestat din nou cu miile, vineri, în Piaţa Victoriei din Bucureşti. De acolo, ei au plecat în marș spre Cotroceni chiar dacă sindicaliștii nu ieşiseră încă de la întâlnirea cu premierul Nicolae Ciucă.

La protest s-au prezentat și mai multe grupuri de elevi.

Care este ultima ofertă a Guvernului

După mai bine de două ore de negocieri la Guvern, sindicaliștii au anunțat, în jurul orei 15.00, că Executivul a venit cu o nouă ofertă pentru a stopa greva.

Guvernul României a spus clar că nu poate oferi creșterea cerută, singurul lucru pe care l-a promis este de 45% și suplimentar să se acorde anual până în 2027, din 5 octombrie, suma de 1.500 de lei.

Aceasta este oferta Guvernului, noi vom consulta oamenii, ei hotărăsc dacă acceptă sau nu”, a declarat Simion Hăncescu, după două ore de negocieri cu premierul Nicolae Ciucă.

Aşadar, pentru 1 ianuarie 2024, Guvernul le promite profesorilor o majorare salarială de 45%.

Ce răspuns au dat sindicaliştii?

Liderii federațiilor sindicale au precizat că oferta guvernanților va fi transmisă angajaților din Educație aflați în grevă și aceștia vor decide dacă promisiunile Executivului sunt suficiente pentru a stopa protestul.

Lăsăm colegii să se hotărască dacă ceea cea am negociat se ridică la nivelul pretențiilor lor”, a spus și Marius Nistor.

author avatar
Andrei Ștefan