Cauta

Cea mai bună reţetă pentru pomana porcului, de Ignat 2023. Ingrediente secrete pentru un ospăţ pe cinste

În data de 20 decembrie, se sacrifică porcul, datina practicată, mai ales, de gospodarii din mediul rural.

De această zi se leagă o serie de tradiții și obiceiuri, de care se ține cont cu sfințenie, iar una dintre acestea are legătură cu prima mâncare care se face din carnea proaspătă de porc.

Cum faci cea mai bună pomană a porcului de Ignat?

Pomana porcului este un preparat care se gătește la ceaun din bucăți mici de carne proaspătă care se prăjesc, după ce în gospodărie are loc sacrificarea animalului. Acest fel de mâncare constă în prăjirea bucăților de carne cu tot felul de mirodenii.

După ce este pârlit, spălat și tranșat, prima parte a porcului care se duce în bucătărie este căpățâna. Aceasta trebuie să fie orientată cu râtul înainte și se spune că, în acest fel, vei avea parte de noroc și abundență în anul care vine.

Ingrediente pentru pomana porcului:

Cum se găteşte pomana porcului:

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • PSD, campion la mersul pe loc
  • Noua consolidare fiscală, biruri puse doar pe populație
  • Va supraviețui ayatollahul Khamenei?
  • Agricultorii români îi dau peste nas Ursulei. ”Nu mâncăm armament, ci hrană produsă de fermieri”
  • Trump îl va înlătura pe șeful celei mai puternice bănci centrale din lume?
  • Pericolele triumfalismului în Orientul Mijlociu
  • Poza care i-ar putea grăbi plecarea lui Garnacho!
  • Republica Islamică nu va da înapoi
  • Boala devine un lux. Concediile medicale, taxate cu 20%
  • Exit mobile version