Cauta

Cea mai bună reţetă pentru pomana porcului, de Ignat 2023. Ingrediente secrete pentru un ospăţ pe cinste

În data de 20 decembrie, se sacrifică porcul, datina practicată, mai ales, de gospodarii din mediul rural.

De această zi se leagă o serie de tradiții și obiceiuri, de care se ține cont cu sfințenie, iar una dintre acestea are legătură cu prima mâncare care se face din carnea proaspătă de porc.

Cum faci cea mai bună pomană a porcului de Ignat?

Pomana porcului este un preparat care se gătește la ceaun din bucăți mici de carne proaspătă care se prăjesc, după ce în gospodărie are loc sacrificarea animalului. Acest fel de mâncare constă în prăjirea bucăților de carne cu tot felul de mirodenii.

După ce este pârlit, spălat și tranșat, prima parte a porcului care se duce în bucătărie este căpățâna. Aceasta trebuie să fie orientată cu râtul înainte și se spune că, în acest fel, vei avea parte de noroc și abundență în anul care vine.

Ingrediente pentru pomana porcului:

Cum se găteşte pomana porcului:

Ultimele stiri

  • Coaliția de guvernare, acord surpriză! PSD cedează Capitala și două prefecturi către USR
  • Guvernul României aprobă 500 de milioane € pentru Autostrada A1 și reorganizează Garda de Mediu
  • De ce avem pielea de găină? Răspunsuri evolutive și legătura cu emoțiile
  • Alege ce citești
  • Donald Trump, primit cu fast regal la Castelul Windsor în a doua vizită de stat în Marea Britanie/VIDEO
  • Pământurile rare chinezești surpă companiile europene
  • 30 de zile de arest pentru Toto Dumitrescu. INML confirmă consumul de cocaină
  • Bolojan – ziua și șantajul
  • Trump are dreptate să ceară sancțiuni mai dure împotriva Rusiei. Îl vor asculta țările NATO?
  • Socialismul este la fel de american ca plăcinta cu mere
  • Exit mobile version