AcasăSOCIALCe trebuie să ştie turiştii care "zboară" cu avionul în vacanţă. Cum...

Ce trebuie să ştie turiştii care „zboară” cu avionul în vacanţă. Cum pot păcăli haosul de pe aeroporturi

aeroport

Calvarul românilor care şi-au luat bilete de avion pentru a pleca în diferite destinaţii de vacanţă continuă.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a făcut o serie de recomandări pentru pasageri, în condițiile în care pe tot mai multe aeroporturi din Europa și nu numai apar probleme provocate de intensificarea traficului aerian.

Recomandări ca să eviţi bătaia de cap

Iată recomandările autorităţilor, în contextul creşterii traficului aerian în iulie şi august, acestea fiind tradiţional luni în care sunt atinse valorile maxime anuale:

  • să se informeze permanent asupra orelor de decolare ale aeronavelor, menţinând contactul cu operatorul aerian;
  • când îşi achiziţionează un bilet de avion, să lase datele de contact pentru a putea primi informaţii de la compania aeriană în cazul oricăror modificări.
  • să efectueze check-in online, de acasă, pentru a economisi timp şi, în unele cazuri, chiar bani.
  • să se prezinte la aeroport la ora recomandată de către compania aeriană, de regulă cu trei ore înainte de ora planificată a zborului.
  • călătoriţi fără bagaj de cală

Wizz Air a anulat mai multe zboruri

Sute de călători români au rămas blocați, zilele trecute, pe aeroporturile din Lisabona și Roma, după ce Wizz Air a anulat mai multe zboruri.

Alte două aeronave programate să decoleze de pe Otopeni, vineri după-amiază, au fost reținute la sol, iar pasagerii au aflat că nu mai pot decola spre Roma și Eindhoven.

author avatar
Andrei Ștefan
446 afisari

1 COMENTARIU

  1. Daca se anuleaza zborurile atunci sunt degeaba sfaturile. Iar venitul la aeroport cu 3 ore inainte de ora decolarii nu cumva duce tot la aglomerarea aeroportului?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger