AcasăSOCIALCe trebuie să îndure o tânără în scaun cu rotile, în mijloacele...

Ce trebuie să îndure o tânără în scaun cu rotile, în mijloacele STB: „Să-mi sugi ****!”

Ce trebuie să suporte o tânără în scaun cu rotile, în mijloacele STB: "Să-mi sugi ****!"

O tânără cu dizabilităţi locomotorii, care a dorit să folosească mijloacele de transport public din Bucureşti, a trebuit să suporte o umilinţă. Şi ea, şi mama ei.

Fata a fost diagnosticată cu paralizie cerebrală și tetrapareză spastică la vârsta de un an și se deplasează într-un scaun cu rotile.

Şoferul i-a înjurat mama

După ce şoferul unui autobuz nu a dorit să-i deschidă uşa, apoi să acţioneze rapma destinată persoanelor cu handicap, conducătorul auto de pe o altă linie a umilit-o practic.

Vine următoarea mașină. Nenea șofer, pe lângă faptul că nu și-a făcut datoria de a coborî rampa, invocând DIN NOU scuza patetică „însoțitorul trebuie să facă asta”, și-a arătat misoginismul care putrezește în toată ființa lui.

Nu a pornit din stație până nu s-a asigurat că noi ar trebui să-i mulțumim pentru buna lui voința de a ne permite să urcăm în autobuzul său ruginit. De ce am folosit termenul de misogin? I-a strigat mamei de pe prea înaltul său scaun de șofer „Să-mi sugi ***”, a povestit fata, pe un blog.

STB n-a comentat episodul, dar alţi călători – da

Societate de Transport București nu a transmis nici un comunicat referitor la această situație, până la momentul scrierii acestui articol. Vom reveni cu detalii în cazul în care societatea va transmite un punct de vedere oficial.

De fiecare data când folosesc transportul in comun se nimerește sa coboare rama din fața (de la prima ușa) fix după ce mă chinui sa urc cu tot cu cârja după mine. E atât de obositor sa mergi prin București și România ca persoana cu dizabilități”, a comentat un alt călător.

author avatar
Andrei Ștefan