Cauta

Ce știm despre misterioasa hepatită care îmbolnăvește copiii din întreaga lume

Deși cauza nu a fost încă determinată, anchetatorii studiază un adenovirus dintr-o familie de virusuri care provoacă o serie de boli, inclusiv răceala comună.

Cele mai multe dintre cele 190 de cazuri au fost detectate în  Marea Britanie,  Spania, Israel, SUA, Danemarca, Irlanda, Țările de Jos, Italia, Norvegia, Franța, România și Belgia, conform OMS.

La 25 aprilie, Ministerul japonez al Sănătății a declarat că a descoperit un caz probabil, ceea ce a ridicat îngrijorarea că boala se răspândește în afara Europei și a SUA.

Care sunt simptomele comune?

Durerea abdominală, diareea și vărsăturile sunt urmate de icter. Testele de laborator arată semne de inflamație hepatică severă, cu valori ridicate ale enzimelor hepatice. Cei mai mulți dintre copii nu aveau febră.

Alte simptome ale hepatitei includ oboseală, pierderea poftei de mâncare, urină închisă la culoare, scaune de culoare deschisă și dureri articulare.

Copiii afectați aveau vârste cuprinse între o lună și 16 ani, mulți dintre ei având 10 ani sau mai puțin. 17 copii au avut nevoie de un transplant de ficat. Unii au fost infectați cu Covid, deși rolul virușilor nu este clar.

Autoritățile sanitare și experții investighează potențiali factori declanșatori, inclusiv infecția cu un adenovirus cunoscut, care a fost detectat la 74 dintre copii.

Agentii patogeni comuni care cauzeaza hepatita virala acuta, inclusiv virusurile hepatitei A, B, C, D si E, nu au fost gasiti in niciunul dintre cazuri.

”Sunt investigaţii în desfăşurare, dar deocamdată cauza acestei hepatite este necunoscută”, a declarat la o conferinţă de presă Andrea Ammon, directoarea Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

Adenovirusurile sunt viruși obișnuiți care provoacă o serie de boli, inclusiv simptome asemănătoare răcelii, febră, dureri în gât, bronșită, pneumonie și diaree. Dintre probele care au fost supuse testelor moleculare, 18 au fost identificate ca adenovirus F de tip 41. Nu se știe dacă provoacă hepatită la copiii sănătoși.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • O companie de smartphone-uri din China umilește producătorii auto occidentali
  • Aer condiționat fără gaze poluante? Tehnologia refrigeranților solizi
  • Curățenie „made in Oradea” la Palatul Victoria: Bolojan, mopul magic al sinecuriștilor
  • Atac la siguranța națională. Angajații care opresc inundațiile, decimați de guvern
  • Bolojan vrea să bage frica în bugetari. Se fac liste negre cu protestatari
  • Ritmul mesei contează: De ce mâncatul pe fugă îți afectează sănătatea mai mult decât crezi
  • ”Tăticul a ajuns acasă”, dar cum rămâne cu Ucraina?
  • CCR, ÎNCĂ O BOMBĂ! Colaborator al fostei Securități, Băsescu primește toate privilegiile înapoi
  • Peștele de la cap se-mpute. Inspectorii ANAF, trimiși de șefi doar la micile afaceri românești
  • Exit mobile version