AcasăSOCIALCe spune un localnic din Crevedia, rămas fără casă după dezastrul de...

Ce spune un localnic din Crevedia, rămas fără casă după dezastrul de zilele trecute: „Aud o versiune care mă îngrozeşte” – VIDEO

La șase zile de la dezastrul provocat de exploziile de la Crevedia, localnicii ale căror case au fost afectate de nenorocire s-au putut întoarce în gospodării. Oamenii evaluează pagubele și se uită cu groază la ce a rămas din agoniseala de-o viață. Din bunurile și, în unele cazuri, din obiectele de suflet pe care le aveau în case.

Este și cazul unui bărbat din Crevedia, a cărui casă a fost distrusă în urma dezastrului. Omul a povestit că a rămas fără ceea ce numește a fi fost „marea sa avere” – o bibliotecă în care avea un număr impresionant de cărți, de ordinul miilor.

„Asta a fost casa mea. Ce a mai rămas din ea. Vreau să mi se asigure nivelul pe care, părinţii mei, o viaţă, mi l-au creat şi pe care eu l-am continuat. Patronul, Ionuţ, a fost la mine în casă şi ştie foarte bine în ce condiţii trăiam, cine eram şi mai ales marea mea avere: o bibliotecă de peste 3.500 de volume. Toate sunt scrum acum”, a povestit, pentru Antena3, bărbatul din Crevedia a cărui locuință a fost distrusă după cele întâmplate zilele trecute.

Localnic: „Să stea ei în containere”!

Omul dă de înțeles că nici nu vrea să audă de ipoteza vehiculată – aceea de a li se oferi sinistraților containere, în care să locuiască. „Aud o versiune care mă îngrozeşte. Am vorbit şi cu primarul acum. Cu containere. Să stea ei în containere! Ei să stea! Mie să îmi asigure nivelul la care am fost”, a mai declarat Constantin Gavrilescu.

Lesne de înțeles, oamenii așteaptă acum să se concretizeze ajutoarele promise de autorități, pentru a putea începe să-și reconstruiască locuințele.

Joi, la finalul ședinței de Guvern, purtătorul de cuvânt al Executivului a anunțat informații legate de măsurile de sprijin pentru familiile și persoanele afectate de tragedia de la Crevedia, din județul Dâmbovița, ce au fost adoptate în cadrul reuniunii de la Palatul Victoria.

Pentru persoanele ale căror gospodării au fost afectate de explozie vor fi acordate următoarele ajutoare de urgență: câte 10.000 de lei pentru locuințele sau gospodăriile afectate în proporție de peste 75%, câte 7.000 de lei pentru persoanele singure și familiile ale căror locuințe sau gospodării au fost afectate în proporție de 50 și 75%, câte 4.500 de lei în cazul locuințelor afectate în proporție cuprinsă între 25 și 50%, câte 2.500 de lei pentru locuințele și gospodăriile afectate în proporție de până la 25% și câte 1.500 de lei pentru persoanele ale căror bunuri au fost deteriorate”, a anunțat, între altele, Mihai Constantin.

1.201 afisari

14 COMENTARII

 1. Asa e, am pierdut 3,500 de volume, printe care se afla intreaga opera literara a lui Barbu Gh., 30 de volume! O tragedie imensa!!!

 2. Totul s-a întâmplat din cauza corupției, pe de o parte și pe de alta a nepăsării romanilor.
  Merge și asa, nu mi se poate întâmpla mie etc.
  În afara dacă cineva bănuiește va se întâmplă nefăcute pe undeva se organizează fac petiții dau în judecata.
  Noi băgăm capul în nisip și speram ca nu o sa ni se întâmple noua nimic.
  Nu ne facem asigurări la locuințe nu nimic.
  Nepăsarea noastră lasă toate lucrurile acestea sa se întâmple. Lăsăm corupții sa joace tontoroiul pe noi noi ca e nea gicu ca e om bun, ca una alta ca îmi da binețe etc.
  Nu știu când ne vom trezi vreodată.
  La fel cu cei care stau în zone unde se ard gunoaiele toxice aduse de la vecinii noștri, frații din Uniunea Europeană.
  Cancere, leucemii de toate vim din cauza mediului super poluant dar la fel oamenii nu se organizează sa facă ceva greva foamei orice acolo și stau asa în letargie așteptând sa ii lovească pe ei.
  Nu știu ce ne-au făcut de avem mentalitatea asta ca trebuie com3va sa facă ceva pentru noi ca noi doar sa fim respectuoși și sa ne vedem de viata noastră
  Este foarte trist dar adevărat și ăștia suntem o sa tot fim victime jnul câte unul sau zeci câte zeci ale acestei mocirle în care zacem

 3. Stimat cetatean, de aceea am luat decizia de a-l revoca pe primarul Crevediei din partidul nostru. Avem o politica de toleranta zero impotriva coruptiilor.

  • Bag „ceva” in partidul vostru! Si multi altii, la fel. Citez: „Cu AUR în frunte (27%), depășind PSD (25%), și cu alte partide mai noi obținând scoruri notabile, este clar că electoratul românesc își reevaluează opțiunile și poate căuta alternative la partidele tradiționale.”

  • Esti tu, Ninele? Hai serios, „habitatul” uman ??? Tu te crezi cumva la un TED Talk? Du-te la tovarasul tau killbill si te plange….

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri