AcasăSOCIALCe se întâmplă în organismul tău dacă mănânci roşii cu brânză? Specialiştii...

Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci roşii cu brânză? Specialiştii în nutriţie îţi dau vestea proastă

Combinația de roșii cu brânză, fie în salată, fie simplă, reprezintă un deliciu. Dar, oare, cât de sănătoasă este? Specialiștii în nutriție recomandă ca roșiile să fie consumate mai ales în timpul verii.

Acesta poate diminua riscul de cancer.

Roşiile cu brânză îngraşă

Pentru cei care doresc să slăbească, roșiile pot fi introduse cu ușurință în alimentație. O roșie medie are aproape 20 de calorii. Iar, dacă roșiile îți pot oferi atâtea beneficii, de ce nu este bine, însă, să le combini cu brânza, la o masă? Răspunsul este unul destul de simplu.

Brânza conține multe grăsimi, iar dacă la o masă adaugi, pe lângă salata cu roșii, ulei și pâine, atunci poți forma o „bombă calorică” pentru organismul tău.

Roşiile să fie în cantitate mai mare decât brânza

Ce poate fi mai savuros, delicios si de sezon decât roșiile cu brânză…fără pâine, o să spuneți, ca să nu ne îngrașăm:(

Problema e că nu pâinea îngrașă (sau nu la fel de tare) precum brânza. Și când spun brânza mă refer la orice tip de brânzeturi, indiferent de cât sunt de sărate: caș și telemea proaspătă, telemea veche (maturată), mozzarella, cașcavaluri, brânza de burduf sau frământată.

Deși conține la fel de multe proteine ca și carnea si peștele, în brânzeturi avem de 3 ori mai multă grăsime. În plus o felie de brânza de 100g o mănânci într-o clipă, la carne e mai mult de mestecat.

E spre binele nostru, credeți-mă! E ușor sa mănânci prea multă brânză dacă bucata e mare. Așa, cu pachetul mic, ești mai atent. Nu de alta dar brânza nu e prietena siluetei, nu e un aliment de bază, care se mănâncă cu sutele de grame.

Brânza e un răsfăț, un condiment, un ingredient al mâncării. Și da, puteti mânca fără grijă roșii cu brânză, cu condiția ca roșiile sa ocupe 80% din farfuria voastră.

Cu alte cuvinte puneți câteva cubulețe de brânză peste un castron de roșii. Si atenție la ulei, brânza are deja grăsimea inclusă!”, a postat Mihaela Bilic.

author avatar
Andrei Ștefan