AcasăSOCIALCe se întâmplă, de fapt, cu pensiile. Ministrul Muncii a spus adevărul

Ce se întâmplă, de fapt, cu pensiile. Ministrul Muncii a spus adevărul

pensii

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a făcut un nou anunț despre mărirea pensiilor. Aceasta a afirmat că susține majorarea punctului de pensie, amendamentul fiind în analiză pe masa echipei guvernamentale.

Violeta Alexandru susține că din septembrie anul viitor va fi pusă în aplicare și noua formulă de calcul, dar și alte prevederi legislative. În acest moment echipa guvernamentală analizează în ce modalitatea ar putea fi majorat punctul de pensie din septembrie.

„Susținem creșterea punctului de pensii. Suntem în analiză să vedem ce se întâmplă până în septembrie. Licitația e în plină desfășurare și din informațiile puse la dispoziție de președintele Casei Naționale de pensii suntem în grafic. Din septembrie anul viitor, vom fi pregătiți să avem toate elementele puse la punct pentru a putea să aplicăm orice fel de prevedere legislativă, inclusiv noua formulă de calcul.”, a spus Ministrul Muncii, potrivit antena3.ro.

Ministrul Muncii, despre majorarea alocațiilor: „Nu este o chestie de opțiune”

Aceasta a vorbit despre majorarea alocațiilor celor 4 milioane de copii din România.
„Nu este o chestiune de opţiune să respectăm decizia Curții Constituţionale. Până la 1 august echipa guvernamentală va lua decizia corespunzătoare pentru punerea în aplicare a deciziei Curţii Constituţionale.

Suntem pregătiţi să luăm această decizie în corespondenţă cu posibilităţile pe care le are bugetul pentru susţinerea, atât în perioada următoare, cât şi în anii următori. (…) Subliniez faptul că decizia Curţii Constituţionale nu este o opţiune, ci este o obligaţie. (…) această opţiune se bazează exclusiv pe o analiză obiectivă a posibilităţilor pe care bugetul le are în vederea susţinerii tuturor cheltuielilor solicitate”, a declarat Violeta Alexandru, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, întrebată dacă Guvernul va pune în aplicare legea privind dublarea alocaţiilor pentru copii.

Creșterea pensiilor și a alocațiilor, un subiect controversat

Creșterea pensiilor și a alocațiilor este un subiect controversat, despre care toată lumea vorbește în ultima perioadă. La nivelul autorităților responsabile, părerile sunt împărțite și, de cele mai multe ori, comtradictorii, ceea ce induce o stare de confuzie între oameni. Deși erau prevăzute dublarea alocațiilor și majorarea pensiilor cu 40%, din ultimele informații reiese că aceste procente sunt de domeniul trecutului și nu pot fi aplicate în acest moment, având în vedere că economia României a fost afectată semnificativ.

După multe dezbateri și multe controverse, aflăm prin surse că pensiile românilor și alocațiile celor mici ar putea crește din luna septembrie a acestui an. Procentul asupra căruia s-a căzut, în cele din urmă, de acord pentru punctul de pensii ar fi 15%, astfel că, cel inițial,de 40% sau cel propus de Florin Cîțu au picat.

author avatar
Andreea Vlad