AcasăSOCIALCe se întâmplă cu școala, din toamnă? Cum se reiau cursurile? Ministrul...

Ce se întâmplă cu școala, din toamnă? Cum se reiau cursurile? Ministrul Anisie: „Cel mai bun scenariu…”

Vor să afle răspunsuri, după declarațiile ministrului Anisie

Pandemia de COVID-19 a adus, după cum se știe, schimbări din mers în mai multe domenii, inclusiv cel educațional. Școlile, liceele și grădinițele au fost închise, de la un moment dat, iar elevii au făcut cursuri – acolo unde s-a putut – prin intermediul internetului. În tot acest timp, mulți copii, părinți și profesori și-au pus speranța că situația se va schimba, de la începutul anului școlar viitor.

La vârful Ministerului Educației, însă, nu prea pare să fie mult optimism, când vine vorba despre șansele ca, din toamnă, cursurile să se reia în mod normal. Ca urmare, se au în vedere câteva scenarii, din care să se aplice cel potrivit, la momentul la care ar urma să înceapă noul an școlar, în funcție de situația generată de noul coronavirus.

Una dintre variantele luate în calcul ar fi participarea școlarilor prin rotație la cursuri, în unitățile de învățământ, răstimp în care ceilalți vor studia tot cu ajutorul internetului. „Am analizat împreună cu colegii din Inspectorat modalitățile în care am putea redeschide unitățile de învățământ începând cu anul școlar 2020 – 2021. (…) Toate scenariile pe care Ministerul Educației le are în vedere toate țin cont de recomandările Ministerului Sănătății. (…) Cel mai bun scenariu va fi – dacă Ministerul Sănătății va face această recomandare – acela în care elevii unii dintre elevi vor fi la școală, iar alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică”, a explicat Monica Anisie, la Digi24.

Profesorii se vor adapta

„Unul dintre scenarii era să începem normal, dacă era o situație normală, ceea ce (…) nu este cazul, sau dacă va fi din ce în ce mai rău mai rău să continuăm învățarea online”, a mai precizat șefa de la Ministerul Educației.

Oficialul guvernamental a pus accent pe rolul dascălilor, inclusiv când vine vorba de a-i ghida pe elevii care nu știu să folosească o tabletă, dar și de perfecționare a abilităților cadrelor didactice în a folosi sistemul online de predare. „Și noi profesorii ne vom adapta, vom realiza cursuri de formare în această perioadă, pentru profesori, tocmai pentru a îmbunătăți ceea ce s-a făcut până acum”, a susținut Anisie.

Între timp, copiii care nu au acces la educația în sistem online ar trebui să primească tablete de la stat. „Ministerul Educației a dat banii necesari achiziționării acestor tablete. Caietul de sarcini a fost dat, a fost deja procedura inițiată, (…) termenul impus în caietul de sarcini este 10 septembrie”, a precizat Monica Anisie.

533 afisari

3 COMENTARII

  1. Daca primesc si abonamente gratis si o roaba 2 de acoperire ar fi modern cat si o brosura a manualului tehnic de cum poti invata cu tableta dupa ce inveti tableta e optim.

  2. Da in 3 limbaje
    1-4
    4-8
    8-12
    in sens de ciclu scolar.
    Ca nu poti zice unui copilas clsa1a de app ci il instructezi conform cu clasa – aplicatia de programior.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger