AcasăSOCIALCe se întâmplă cu salariile de la Metrorex. Decizia definitivă a instanței

Ce se întâmplă cu salariile de la Metrorex. Decizia definitivă a instanței

O veste de interes pentru salariații Metrorex, compania care asigură transportul în comun în subteran. E vorba despre o decizie venită din direcția Curții de Apel București, o hotărâre definitivă, ce poate fi văzută ca o victorie pentru angajații de la metrou și o lovitură încasată de actuala conducere a companiei.

Astfel, s-a aflat că, marți, conducerea Metrorex a pierdut în instanță procesul cu Unitatea Sindicatul Liber din Metrou din Metrorex SA (USLM), prin care cerea anularea Contractului Colectiv de Muncă și, implicit, a majorării salariale de 18%, potrivit clubferoviar.ro. Ceea ce înseamnă că angajații vor rămâne, așadar, lefurile mărite cu 18 procente.

”Solutia pe scurt: Respinge apelul, ca nefondat. Respinge cererea formulată de intimat referitoare la obligarea apelantei la plata cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 24.08.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se menționează pe portalul instanței.

În cazul de față, e vorba despre apelantul Metrorex SA, iar intimatul Unitatea Sindicatul Liber din Metrou din Metrorex SA.

USLM, în iunie: Se doreşte astfel, suspendarea drepturilor legale acordate unei categorii socio-profesională vitale

E de precizat că la finele lunii iunie, pe 24 iunie mai precis, Tribunalul București respinsese ca inadmisibilă cererea de ordonanță președințială.

”Vă aducem la cunoştinţă că Directorul general al Metrorex SA, Ştefan Paraschiv, a formulat o acţiune având ca obiect o cerere de ordonantă preşedinţială pentru suspendarea efectelor CCM Metrorex 2020-2021, înregistrat la ITM cu nr. 249/05.20.2020

Se doreşte astfel, suspendarea drepturilor legale acordate unei categorii socio-profesională vitale, care a asigurat, atât în perioada stării de alertă cât şi în perioada stării de urgenţă , transportul în condiţii de siguranţă pentru cetăţenii municipiului Bucureşti şi nu numai.

Salariaţii/membrii de sindicat nu au beneficiat de munca la domiciliu, libere suplimentare, drepturi de care au beneficiat alte categorii socio-profesionale desfăşurând o activitate intensă în beneficiul tuturor cetăţenilor şi asigurând mobilitatea urbană în sensul bunei funcţionări a economiei”, transmiteau, pe 23 iunie, reprezentanții Biroului Executiv al USLM.

author avatar
Andrei Coman