AcasăSOCIALCe se întâmplă cu românii care nu s-au recenzat. Anunțul făcut de...

Ce se întâmplă cu românii care nu s-au recenzat. Anunțul făcut de INS

recensamantCe se întâmplă cu românii care nu s-au recenzat. Anunșul făcut de INS

INS a anunțat ce se va întâmpla cu românii care nu s-au autorecenzat și nici nu au răspuns la întrebările recenzorului care a mers pe teren.

Astfel, românii care nu s-au recenzat, din diverse motive, nu vor fi amendați, a transmis INS, după ce, inițial, anunțase sancțiuni de până la 3.000 de lei.

Românii care nu s-au recenzat nu vor fi amendați

Pentru cei care nu au participat la Recensământ 2022 vor fi luate date din sistem, de la precedentul recensământ.

„Cei care nu au fost recenzaţi nu vor fi amendaţi, întrucât nu au oferit informaţiile din motive obiective sau subiective. În perioada următoare, colegii mei din INS vor valida cifrele din teritoriu şi vor completa baza de recensământ folosind sursele administrative.

Ei vor fi practic recenzaţi automat pe baza datelor existente în diverse surse administrative. Ei pot fi aduşi în baza de recensământ numai în măsura în care există informaţii că au fost pe teritoriul României în ultimele 12 luni”, a declarat Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică (INS).

Primele date ale Recensământului 2022

Aproximativ 19 milioane este populația aflată pe teritoriul României, potrivit datelor recensământului care s-a încheiat la finalul lunii iulie 2022, a anunțat președintele Institutului Național de Statistică (INS) într-o emisiune la Realitatea TV. La recensământul din 2011, populația stabilă a țării era de 20,12 milioane, cu un milion mai mult decât în prezent. În afara țării sunt circa 4 milioane de români, a spus oficialul, citând un raport ONU.

Un număr de 18,15 milioane de persoane s-au înregistrat până la finalul zilei de 31 iulie, ultima zi de recenzare, reprezentând 95,4% din populaţia rezidentă ţintă estimată a României la 1 decembrie 2021, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

author avatar
Andreea Vlad