AcasăSOCIALCe se întâmplă cu pensiile românilor. Ministrul Muncii tocmai a anunțat că...

Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Ministrul Muncii tocmai a anunțat că…

majorarea pensiilorCe se întâmplă cu pensiile românilor. Ministrul Muncii tocmai a anunțat că...

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a făcut sâmbătă precizări extrem de importante cu privire la majorarea pensiilor. Oficialul a anunțat că asta se va întâmpla după ce se încheie anul 2020, deoarece bugetul nu suportă deocamdată o majorare.

Violeta Alexandru a adăugat că România este singura țară care a făcut o mărire în această perioadă dificilă.

„Ne gândim la următoarele etape de majorare a pensiilor, dar după ce vom încheia acest an. Traversăm o perioadă în care sunt dificultăți pentru angajatori și angajați. Suntem singura țară care a făcut o mărire în această oerioadă.

Există un respect pentru nevoile pensionarilor. După ce vom vedea încasările la buget, vom vedea ce vom face pentru anii următori.

Ar fi o inconștiență să decizi ce nu poate suporta bugetul doar într-un cadru electoral. Dacă PSD avea resursele, putea pune în practică imediat. Avem în vedere creșteri care să acopere inclusiv inflația”, a anunțat Violeta Alexandru.

Parlamentul a votat majorarea pensiilor cu 40%

La sfârșitul lunii trecute, plenul Parlamentului a adoptat rectificarea bugetară pe 2020 cu amendamentul PSD referitor la creşterea cu 40% a punctului de pensie. Parlamentarii au decis, la propunerea PSD, abrogarea articolului potrivit căruia punctul de pensie se majora cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare Legea sistemului public de pensii care prevede creşterea acestuia cu 40%.

Pensiile au crescut de la 1 septembrie cu 14%.

Premierul Ludovic Orban spunea la începutul lui septembrie că dacă o creștere a pensiilor nu e bazată pe o creştere economică solidă aceasta se poate transforma „într-un cadou otrăvit”.

„Orice discuţie legată de orice cheltuieli publice nu se poate baza decât pe date economice certe sau pe prognoze făcute de entităţi extrem de serioase, cu competenţa necesară. Ca atare orice creştere de venituri în sectorul public sau orice cheltuială suplimentară nu poate fi fundamentată decât pe o reluare a creşterii economice şi un ritm de revenire rapid”, a declarat șeful Executivului.

author avatar
Andrei Ștefan
358 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger