AcasăSOCIALCe se întâmplă cu grădiniţele şi şcolile private, dacă cele de stat...

Ce se întâmplă cu grădiniţele şi şcolile private, dacă cele de stat se închid

scoli privateCe se întâmplă cu grădiniţele şi şcolile private, dacă cele de stat se închid

Autorităţile se pregătesc să anunţe luni că, începând de marţi, vor închide şcolile şi grădiniţele timp de 14 zile, în Bucureşti, din cauză că în Capitală s-a depăşit indicele de infectare 3.

Imediat, părinţii care şi-au înscris copiii la unităţile private şi-au ridicat întrebarea dacă eventuala măsură se aplică şi în cazul lor. Odată ce Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va constata depășirea pragului de infectări de 3 la mie pentru București, interdicția de a veni fizic la școală sau grădiniță li se va aplica tuturor copiilor și elevilor, indiferent că merg la unități de învățământ de stat sau privat, explica în urmă cu o săptămână, pentru Edupedu.ro, ministrul Educației.

În ceea ce privește after school-urile și creșele, acestea sunt în administrarea primăriilor, motiv pentru care închiderea lor nu este automată, ci poate fi decisă separat în ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență.

Bucureştiul a depăşit chiar indicele de infectare 3

Capitala a depășit, duminică, 18 octombrie, rata de 3 la 1000 de locuitori, în ceea ce privește incidența cumulată a cazurilor de infectări cu Covid-19 la nivel județean, în ultimele 14 zile. Astfel, potrivit datelor anunțate duminică, 18 octombrie 2020, de către Grupul de Comunicare Strategică, Bucureștiul a înregistrat o incidență a cazurilor de Covid-19 de 3,02.

Mai e o condiţie pentru suspendarea şcolilor: indicele să se menţină peste 3 timp de 48 de ore

Hotărârea de Guvern care prelungește starea de alertă prevede că Comitetul Județean sau Municipal pentru Situații de Urgență trebuie să se întrunească în maximum 48 de ore: „Constatarea încadrării în limitele de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile în vederea punerii în aplicare a măsurilor stabilite în prezenta hotărâre se realizează în maximum 48 de ore de la atingerea acestora prin hotărâre a comitetului județean/al municipiului București pentru situații de urgență pe baza analizelor prezentate de direcțiile de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București, iar măsurile se aplică pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia„.

Ministrul Educației, Monica Anisie, are luni dimineață, la ora 8, la sediul ISMB, o ședință cu toți inspectorii școlari de sectoare din București, pentru realizarea planului de măsuri, în vederea trecerii școlilor în scenariul roșu. Inspectoratul a transmis că, atâta timp cât comitetul nu se întrunește astăzi, 18 octombrie, toți elevii merg luni, 19 octombrie, la școală.

author avatar
Andrei Ștefan
1.641 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger