AcasăSOCIALCe se întâmplă cu cei care refuză vaccinarea? Raed Arafat a făcut...

Ce se întâmplă cu cei care refuză vaccinarea? Raed Arafat a făcut un anunț trist: „E posibil să se spună că nu poţi să…”

vaccinareCe se întâmplă cu cei care refuză vaccinarea? Raed Arafat a făcut un anunț trist: „E posibil să se spună că nu poţi să...”

Campania de vaccinare împotriva Covid-19 este în plină desfășurare în România. Autoritățile au precizat de la bun început că vaccinul va fi gratuit, dar nu obligatoriu. Vor exista așadar, și persoane care vor refuza vaccinul. De aceea, mulți dintre ei se întreabă ce măsuri se iau împotriva celor care refuză imunizarea.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat că în România autorităţile nu s-au gândit să aplice discriminări şi reguli de restricţionare a persoanelor care nu se vaccinează.

Secretarul de stat în Mai a precizat însă că este posibil ca în anumite zone din străinătate în care se aplică limitări mai stricte anti-COVID să li se ceară cetăţenilor români să fie vaccinaţi pentru a se putea deplasa acolo.

„Nu înseamnă (vaccinarea n.red) că îţi reiei normalitatea (…) E posibil să fie unele întruniri internaţionale care să îţi spună «poţi să vii dacă eşti vaccinat». E posibil, asta o să vedem. Ne aşteptăm să se întâmple şi asta.

În România noi am zis că nu vom aplica astfel de discriminări şi nu vom aplica astfel de reguli, dar afară, mai ales în zone în care a fost acum strict să nu se ducă nimeni, s-a desfăşurat numai online, e posibil să se spună că nu poţi să vii decât dacă eşti vaccinat”, a afirmat şeful DSU sâmbătă seara, la Antena 3.

Raed Arafat a mai adăugat că abia aşteaptă să se vaccineze şi el. Acesta a spus că aspectul cel mai important al vaccinării anti-COVID-19 este că, chiar dacă o persoană va face apoi forme uşoare de coronavirus, nu se va mai ajunge la forme severe şi la sechele pulmonare sau la alte organe care să rămână pe perioade lungi sau chiar pe viaţă.

author avatar
Andreea Vlad