AcasăSOCIALCe se întâmplă cu afterschool-urile și creșele, dacă Bucureștiul intră în scenariul...

Ce se întâmplă cu afterschool-urile și creșele, dacă Bucureștiul intră în scenariul roșu? Premierul Orban, precizări clare!

creseCe se întâmplă cu after school-urile și creșele, dacă Bucureștiul intră în scenariul roșu? Premierul Orban vine cu precizări clare / foto: superbebe.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că afterschool-urile și creșele nu se închid în scenariul roşu. Reglementările care stabilesc intrarea în scenariul roşu la rata de 3 infectări la mia de locuitori nu se referă şi la ele, a spus șeful Executivului. Dacă acestea decid să funcţioneze, o pot face.

Reglementările privitoare la situaţia modului de organizare a procesului educaţional se referă la învăţământ, la școli, licee și grădiniţe, susține Orban, întrebat despre situaţia creşelor şi after schooluri-urilor după intrarea şcolilor din Capitală în scenariul roşu.

Orban a explicat că reglementările referitoare la rata de infecţii nu privesc şi activitatea creşelor şi a after school-urilor.

„Reglementările privitoare la situația modului de organizare a procesului educațional, se referă la învățământ și la preșcolari. Cele 2 trepe, 1 și 3 la mie, nu afectează desfășurarea altor activități, cum ar fi activitățile în creșe și after-school. Sigur că, odată cu organizarea cursurilor online, after-school-ul nu prea mai poate să funcționeze, pentru că dacă elevii nu se duc la școală și participă online la procesul online, nici after-school-ul nu va mai putea funcționa. Dar after-school-ul și alte acțivități nu sunt în cadrul reglementărilor”, a declarat Ludovic Orban.

Și ministrul Educației Monica Anisie a precizat, duminică, că after school-urile și creșele sunt în administrarea primăriilor, motiv pentru care închiderea lor nu este automată, ci poate fi decisă separat în ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, potrivit edupedu.ro.

Orban, despre demisia prefectului

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, luni, dacă prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, ar trebui să-și dea demisia, având în vedere că, duminică, nu știa cifrele privind rata de infectare din București și în consecință ce măsuri ar trebui luate în acest sens. Orban a precizat că periodic se fac evaluări ale prefecților și dacă va avea de comunicat o decizie în privința depunerii mandatului de prefect al lui Gheorghe Cojanu, o va face.

„Prefectul Capitalei a convocat Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență la nivelul municipiului București pentru astăzi la ora 15.00 și este important ca acest comitet de situații de urgență să dispună toate măsurile și planul de implementare a măsurilor care sunt stabilite în lege și în hotărârea de guvern privind prelungirea stării de alertă. N-am urmărit declarațiile domnului prefect, dar noi facem o evaluare a activității fiecărui prefect. Facem o evaluare, când vom avea o decizie de comunicat, o vom comunica. Prefectul trebuie să fie informat asupra evoluției tuturor activităților, instituțiilor care sunt implicate. Facem o evaluare periodică a prefecților”, a declarat Ludovic Orban, la sediul PNL.

author avatar
Andreea Vlad
506 afisari

2 COMENTARII

  1. asta e tare ca nu intra la numar ???????dar la evidenta populatiei sunt ca atunci ai bulibasit tot dle habarnai!!!!!!!!da l afara si pe reprez tau adica prefectul ca e varza si gaga pt vrenmurile astea.

  2. Ludovique, trezeste te…
    Inchizi scolile si lasi deschise after school ?
    Care e logica ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger