AcasăSOCIALCe se ascunde în spatele eficienței de peste 90% a vaccinului anti-Covid

Ce se ascunde în spatele eficienței de peste 90% a vaccinului anti-Covid

Dozele prea mari folosite la vaccinuri ar putea crea probleme grave

Companiile producătoare de vaccinuri anti-Covid s-au întrecut a anunța procente de peste 90% ale eficienței acestora, în condițiile în care procentul, în cazul tuturor vaccinurilor, cu mici excepții, este de circa 60%. Specialiștii consideră că eficiența ridicată este dată de doza mult prea mare de vaccin utilizată, fapt care riscă că provoace efecte adverse grave.

La nivel mondial, lupta între producătorii de vaccinuri anti-Covid se dă în procentele eficienței acestora, ajungându-se la cifre greu de digerat. În condițiile în care vaccinul antigripal, care are în spate foarte mulți ani de studii clinice, chiar și post-autorizare, atinge abia un maxim de 60%, procentele de aproape 100%, anunțate de producătorii vaccinului anti-Covid, dau de gândit. După ce inițial anunțase o eficiență de 90%, europenii de la Pfizer au revenit și au crescut procentul la 95%. Tot 95% au anunțat rușii, cu Sputnik V, și americanii, cu Moderna. După ei, au venit chinezii, cu Sinovac, care au plusat și au anunțat o eficiență a vaccinului anti-Covid de 97%. Deși nu toți acești producători au dat publicității date tehnice despre vaccinuri, se poate spune că este ușor să obții o eficiență maximă atunci când le testezi pe foarte puțini oameni, atunci când studiile clinice se fac pe adulți, și nu pe copii, pe oameni sănătoși, și nu pe cei bolnavi. „Nu ştim care va fi eficienţa generală a vaccinului în prevenirea simptomelor COVID-19, a bolilor severe sau a deceselor şi pot trece câţiva ani înainte ca studiile să raporteze eficienţa vaccinului Pfizer pentru diferite grupuri. Cu toate acestea, este puţin probabil ca acesta să fie de 90%. Foarte puţine vaccinuri – în afară de rujeolă şi varicelă – sunt eficiente la 90%. Vaccinul antigripal are o eficienţă în jur de 40% -60% „, afirma dr. Zania Stamataki, cercetător imunolog de la Universitatea din Birmingham, Marea Britanie.

Produsul AstraZeneca, cel mai modest

Eficiența vaccinului anti-Covid dezvoltat de compania farmaceutică AstraZeneca şi Universitatea Oxford va fi de doar 70%, au anunțat producătorii, care au făcut, în mod neștiințific, o medie între două grupuri testate diferit.  Astfel, eficienţa vaccinului a fost de 62% pentru participanţii care au primit două doze complete şi de 90% pentru un subgrup mai mic, ai cărui membri au primit o jumătate de doză, apoi o doză completă. Eficienţa totală a fost calculată la 70,4%, conform datelor publicate la începutul acestei săptămâni. Vaccinul AstraZeneca-Oxford este considerat de cercetători în general sigur, întrucât doar trei dintre cei 24.000 de voluntari au dezvoltat efecte secundare severe într-o perioadă de trei luni şi jumătate de monitorizare, deşi există certitudinea că efectele secundare au fost cauzate de acest vaccin. ”Cei de la AstraZeneca au avut o problemă și nu știu cum o să o rezolve. Au avut două loturi pe care le-au amestecat și asta nu este corect, pentru că nu poți compara grupuri cu doze diferite. Un lot în care s-a început prima doză cu o jumătate din cantitate și a doua doză normală și un lot cu două doze normale. Și lotul cu doza mai mică la început a avut eficiență de 90%, pe când lotul cu doza mai mare a avut eficiență de 60%. Deci mai mult nu înseamnă neapărat mai bine. Există riscul să îi dai prea mult antigen și să stimulezi prea tare”, ne-a declarat prof.dr.Virgil Păunescu, directorul Institutului Oncogen.

Se forțează eficiența

Prof.dr.Virgil Păunescu consideră că procentele de peste 90% anunțate pentru eficiența vaccinurilor ar putea avea legătură cu dozele mari administrate. ”Eu am o suspiciune, deși nu am dovezi, că folosesc doze prea mari. Dacă folosești doze mari poți să obții eficiențe mari, dar și efecte secundare pe măsură. Problema unui vaccin făcut în mai puțin de un an este că nu ai suficiente informații. Pe noi ne asaltează multă lume cu solicitarea de a fi voluntari la testarea vaccinului românesc, pentru că noi nu lucrăm cu material genetic. Asta este ultima sperietură care începe să se generalizeze, că ceilalți au material genetic. Deși acel ARN nu ar trebui să aibă efecte chiar genetice. Deocamdată nu a preluat nimeni tehnologia noastră de producere a vaccinului anti-Covid și ne bucurăm, că altfel ne-am opri. Am început experimentele pe animale și totul merge bine până acum. Ne mișcăm încet, dar ne mișcăm”, ne-a precizat directorul Institutului Oncogen, prof.dr.Virgil Păunescu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.862 afisari

5 COMENTARII

  1. ! ABIA ACUM banditul criminal tortionar TATARU a anuntat folosirea testelor rapide serologice insa NU SPUNE NIMIC despre renuntarea la CIRCUL SI FRAUDA RT-PCR !!
    Cu aceste teste nepotrivite si imprecise au omorat o buna parte din cei supusi „Protocolului” din SpitaleleCovid , iar pe altii i-au tinut degeaba in carantina!
    Cu aceste teste PCR , laboratoarele particulare AU FACUT MILIOANE DE EURO , testele rapide fiind scoase sau blocate intentionat de la vanzare in lanturile MAFIEI FARMACEUTICE SECURISTE !

  2. Dupa ce Radu Moraru a atras atentia asupra fraudei cu teste RT-PCR si ca singurele teste potrivite sunt cel rapide cu sange , iata ca Mafia Securista de la ANMDM incearca prelungirea Plandemiei INTERZICAND vanzarea in farmacii a testelor serologice , invocand cu tupeu,nesimtire si REAVOINTA ca testele trebuie folosite doar de „profesionisti”, cand de fapt testele sunt proiectate SPECIAL PENTRU A FI FOLOSITE DE NEPROFESIONISTI in regim de AUTOTESTARE !
    Necaz mare ca ramane mafia privata cu stocurile RT PCR nefolosite si se opreste jecmaneala de 300-400 LEi /test!
    Necaz mare ca se poate darma esafodul Plandemic din spitalele de stat si DISTRUGEREA INTENTIONATA a economiei !!

    https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-24434202-vanzarea-testelor-rapide-pentru-covid-19-farmaciile-din-romania-interzisa-agentia-medicamentului-deoarece-testele-sunt-profesional-testele-pot-vandute-online.htm

  3. Prefer vaccinul rusesc! Macar acolo nu dirijeaza B. Gates! Dar te pomenesti ca l-or interzice!

    • Para-se ca n-ai citit pe boul iohan care l-a interzis din start atunci cand s-a pus problema diverselor ” vaccine”, ca sa-l citez pe idiot !

  4. De ce nu se dau fonduri institutului de la Timisoara pentru vaccin si se prefera cumpararea lui de aiurea? Cei care hotarasc asta, sunt buni romani? Dar cei care i-au votat?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger