AcasăSOCIALCe salariu trebuie să ai ca să mai primeşti vouchere de vacanţă....

Ce salariu trebuie să ai ca să mai primeşti vouchere de vacanţă. Valoarea tichetelor crește

vouchere de vacanta

Conform noului Cod Fiscal, nu trebuie să depăşeşti un anumit nivel salarial, pentru a mai primi vouchere de vacanţă. Totul ţine de măsurile de austeritate pe care le-a luat Guvernul.

Angajații din sistemul bugetar care depășesc salariul de 8.000 de lei net (14.000 de lei brut) nu vor mai încasa vouchere de vacanță. Iar valoarea lor va creşte la 1.600 de lei, de anul viitor.

Tichetele vor fi impozitate

Până în prezent, voucherele de vacanţă au fost acordate salariaților indiferent de nivelul venitului. În plus, vor fi impozitate.

Biletele de valoare sub forma tichetelor de masă și voucherelor de vacanță acordate potrivit legii sunt avantaje de natură salarială care nu se cuprind în baza lunară de calcul al contribuţiilor sociale obligatorii.

Impozit de 10% la tichetele de masă

În cazul tichetelor de masă se va calcula impozit de 10% asupra venitului brut din care se deduce contribuţia de asigurări sociale de sănătate datorată şi reţinută la sursă.

„În cazul veniturilor din salarii şi asimilate salariilor se propune reglementarea unui regim fiscal aplicabil avantajelor reprezentând echivalentul în lei al tichetelor de masă acordate de angajatori în beneficiul angajaţilor, similar cu cel aplicabil biletelor de valoare, dacă sumele sunt acordate în aceleaşi limite şi condiţii, precum şi cu aceleaşi destinaţii ca cele prevăzute de lege pentru acordarea acestor tipuri de bilete de valoare.

Echivalentul în lei al biletelor de valoare menţionate anterior se poate acorda angajaţilor care nu beneficiază de astfel de bilete de valoare”, se precizează în actul normativ.

author avatar
Andrei Ștefan