AcasăSOCIALCe salariu trebuie să ai ca să mai primeşti vouchere de vacanţă....

Ce salariu trebuie să ai ca să mai primeşti vouchere de vacanţă. Valoarea tichetelor crește

Conform noului Cod Fiscal, nu trebuie să depăşeşti un anumit nivel salarial, pentru a mai primi vouchere de vacanţă. Totul ţine de măsurile de austeritate pe care le-a luat Guvernul.

Angajații din sistemul bugetar care depășesc salariul de 8.000 de lei net (14.000 de lei brut) nu vor mai încasa vouchere de vacanță. Iar valoarea lor va creşte la 1.600 de lei, de anul viitor.

Tichetele vor fi impozitate

Până în prezent, voucherele de vacanţă au fost acordate salariaților indiferent de nivelul venitului. În plus, vor fi impozitate.

Biletele de valoare sub forma tichetelor de masă și voucherelor de vacanță acordate potrivit legii sunt avantaje de natură salarială care nu se cuprind în baza lunară de calcul al contribuţiilor sociale obligatorii.

Impozit de 10% la tichetele de masă

În cazul tichetelor de masă se va calcula impozit de 10% asupra venitului brut din care se deduce contribuţia de asigurări sociale de sănătate datorată şi reţinută la sursă.

„În cazul veniturilor din salarii şi asimilate salariilor se propune reglementarea unui regim fiscal aplicabil avantajelor reprezentând echivalentul în lei al tichetelor de masă acordate de angajatori în beneficiul angajaţilor, similar cu cel aplicabil biletelor de valoare, dacă sumele sunt acordate în aceleaşi limite şi condiţii, precum şi cu aceleaşi destinaţii ca cele prevăzute de lege pentru acordarea acestor tipuri de bilete de valoare.

Echivalentul în lei al biletelor de valoare menţionate anterior se poate acorda angajaţilor care nu beneficiază de astfel de bilete de valoare”, se precizează în actul normativ.

3.620 afisari

9 COMENTARII

  1. BUGETARII NU TREBUIE SĂ MAI PRIMEASCĂ, NICIUNII, VOUCHERE, PRIME, SPORURI SAU NORMĂ DE HRANĂ. NUMĂRUL LOR TREBUIE REDUS CU 500.000. SALARIILE DE ÎNCADRARE NU TREBUIE SĂ LE DEPĂȘEASCĂ PE CELE DIN MEDIUL PRIVAT!!!

  2. De ce, că așa vrei tu ? De ce nu te faci bugetar dacă crezi că este atât de ușor ? Dă și tu concurs pentru a ocupa un post și după aceea alte câteva examene că sa ajungi la un nivel salarial ca sa poți să trăiești și tu acceptabil, adică să nu te mai împrumuți de la alții.

  3. Tichetele de masa si voucherele de vacanta trebuie date bugetarilor optional, ori tichetele, ori voucherele. Apoi, acest venit suplimentar, trebuie dat de la o anumita valoare a salariului net. Nu se pune problema acordarii voucherelor sau a tichetelor de masa pt bugetarii a caror salarii depasesc valoarea de 8000lei net. Eu as fi pus pragul de 7000lei net. Astfel de salarii la bugetari, sunt considerate a fi nesimtite in raport cu munca si calitatea muncii lor. Mai mult, din cei 1.2 milioane bugetari, as da afara 500000 de bugetari care nu isi justifica cele 8 ore de munca zilnic. Ciolacu nu face o reforma profunda, ci una duperficiala, foarte superficiala. .

  4. Nu ne facem bugetari pentru că nu avem loc de basinosii și basinoasele care au relații în primarii sau instituții ale Statului . Asta cu bugetarii e ca aia cu profesorii ” de ce nu te faci profesor ” ? Pentru că și acolo e o mare mafie , se intra pe relații nu pe ce știi. Iar examenele le iei garantat fără să știi mai nimic dacă ești adus de cineva din interior care are și un anume grad
    . Așa că leprelor de bugetari puneți osul la munca , că în curând o să plece și mai mulți privați, in tari straine , acolo unde ziceți voi că nu e lapte și miere. Nu o fi dar nici bugetari atat de multi ca in Romania și pensii speciale cu siguranță nu sunt .

  5. Privatii muncesc la negru ,nu plătesc taxele .Se complac să le dea patronii banii fără să fie impozitati .Patronul e vinovat ,iar muncitorul e la mâna lui Dacă nu ,afară!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Creșterea costului de împrumut a secătuit creditarea?

Încetinirea bruscă a împrumuturilor bancare din zona euro s-a stabilizat în octombrie, după o reluare a fluxurilor lunare de credite ipotecare, potrivit datelor Băncii...

Confruntarea pentru bani, petrol și carbon

Responsabili politici,  lideri de afaceri și diferite personalități  din întreaga lume sosesc la Dubai, în Emiratele Arabe Unite, pentru cea mai mare și mai...